Ποιες γυναίκες δεν αρέσουν καθόλου στους άνδρες;

15 Απριλίου 2015

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου

Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας, Σεξολόγος

Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

Τι ενοχλεί περισσότερο τους άντρες στις ερωτικές τους σχέσεις με τις γυναίκες;

Από έρευνα του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου  

Η επιθετικότητα της σύγχρονης γυναίκας είναι το στοιχείο που ενοχλεί περισσότερο τους άνδρες (73,4%) και που δυσκολεύει ιδιαίτερα τις σχέσεις των δύο φύλων.

Το στοιχείο αυτό αναπτύχθηκε έντονα τα τελευταία είκοσι χρόνια και αποτελεί χαρακτηριστικό της ανταλλαγής ρόλων ανάμεσα στα δύο φύλα. Επιθετική, διεκδικητική, ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα, η σύγχρονη γυναίκα όχι απλά απογοητεύει αλλά και τρομάζει τον άνδρα σαν υποψήφιο σύντροφο ή εραστή.

Περισσότεροι από τους μισούς άνδρες (54,0%) θεωρούν τη σύγχρονη γυναίκα ανεπαρκή σύντροφο.

Το έλλειμμα συντροφικότητας γίνεται βαθύτερα αντιληπτό από τους άνδρες, σε συνδυασμό με την επιθετική συμπεριφορά της γυναίκας.

Οι μισοί περίπου άνδρες (47,3%) θεωρούν τη γυναίκα ανεπαρκή μητέρα.

Η διεκδίκηση μιας θέσης στην αγορά εργασίας, οι μακρές σπουδές και η συνεχής προσπάθεια για επαγγελματική και οικονομική ανέλιξη οδηγούν στην απομάκρυνση της γυναίκας από την οικογενειακή εστία και υποβαθμίζουν το ρόλο της μητρότητας.

Η πολυγαμία της γυναίκας φαίνεται να ενοχλεί λιγότερο το σύγχρονο άντρα (18,7%), ακόμα δε μικρότερο ποσοστό ανδρών (14,0%) φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα από την ανεπάρκεια της γυναίκας στις οικιακές φροντίδες.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Osho (Bhagwan Shree Rajneesh)
Η Σκέψη της ημέρας
Osho (Bhagwan Shree Rajneesh)