Δεν άντεξε…

Ο Ολυμπιακός επηρεασμένος από τις ατυχίες που… κουβαλούσε στην Βαρκελώνη και εκείνες που βρήκε μπροστά του, ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα με 73-57 παρά την προσπάθεια που έκανε στην πρώτη αναμέτρηση για την προημιτελική σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας.
Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στον αγώνα και προηγήθηκε στο πρώτο δίλεπτο με 6-3 με δύο καλάθια του Γιώργου Πρίντεζη, αλλά στα επόμενα 6’ και 30’’ δέχθηκε σερί 11-0, που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Τόμας Σατοράνσκι. Η Μπαρτσελόνα ξέφυγε με 8 (14-6) και το πρόβλημα των «ερυθρόλευκων» σε αυτό το διάστημα άρχιζε από την επίθεση, στην οποία δεν μπορούσαν να προσφέρουν βοήθεια οι φανερά ανέτοιμοι Βασίλης Σπανούλης, Οθέλο Χάντερ, ενώ ο Ολυμπιακός συνολικά ήταν πολύ άστοχος στα μακρινά και ελεύθερα σουτ που του έδινε η άμυνα των «Μπλαουγκράνα». Πρόβλημα είχε, επίσης, η ομάδα του Πειραιά στο αμυντικό ριμπάουντ με τον Ματσέι Λάμπε να κάνει ζημιά με τα επιθετικά του, που ανανέωναν τις επιθέσεις των γηπεδούχων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν συνολικά 2/11 τρίποντα στο πρώτου ημιχρόνου. Η Μπαρτσελόνα τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο στο +12 (20-8) μετά από τρίποντο του Μαρσελίνιο Χουέρτας από κλέψιμο του από λάθος πάσα του Οθέλο Χάντερ. Ο Ολυμπιακός παρότι βρέθηκε και στο -15 (25-10) στο 11’ μετά από τρίποντο του Μπόστιαν Νάχμπαρ, δεν σταμάτησε να προσπαθεί στην άμυνα και στα επόμενα εννέα λεπτά της δεύτερης περιόδου κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση. Με πρωταγωνιστές τους Βαγγέλη Μάντζαρη, Κώστα Σλούκα, Μπρεντ Πέτγουεϊ να μειώσει στους 9 (29-20) λίγο μετά το 15’.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να πλησιάσουν περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο (σκορ 35-26) λόγω της αστοχίας τους έξω από τα 6,75 μέτρα και στις βολές (6/11) και των χαμένων αμυντικών ριμπάουντ.
Σε λίγο περισσότερα

Σχετικά άρθρα