«Από τις πιο δύσκολες ομάδες της Ευρώπης»

Ως μια από τις πιο δύσκολες ομάδες της Ευρώπης χαρακτήρισε ο Τσάβι Πασκουάλ, προπονητής της Μπαρτσελόνα, τον Ολυμπιακό μετά την νίκη της ομάδας του στον αποψινό αγώνα, τον πρώτο των δύο ομάδων για την προημιτελική σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Ο προπονητής της «Μπάρτσα» αποκάλυψε, επίσης, ότι ο Μπραντ Όλεσον δύσκολα θα είναι έτοιμος για την δεύτερη συνάντηση της Παρασκευής (16/4, 22:00).

«Είμαι χαρούμενος για τη νίκη», δήλωσε αρχικά ο κόουτς των «Μπλαουγκράνα» και επισήμανε: «Είναι δύσκολο να παίζεις σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Χάσαμε κάποια εύκολα σουτ, αλλά παίξαμε εξαιρετική άμυνα σε όλο το ματς, ελέγχοντας τα ριμπάουντ. Νικήσαμε δίκαια. Είμαι χαρούμενος και ανυπομονώ για το παιχνίδι της Παρασκευής. Θέλουμε τους φιλάθλους μας, καθώς είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι για το μέλλον μας στη διοργάνωση».

«Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τον Όλεσον, καθώς θα υποβληθεί σε εξετάσεις», είπε ο Πασκουάλ για τον τραυματισμό του 32χρόνου Αμερικανού γκαρντ και παραδέχθηκε ότι: «Απ’ ό,τι φαίνεται δύσκολα θα παίξει την Παρασκευή. Ο Ολυμπιακός είναι σκληρή ομάδα και το απέδειξε, κάνοντας γύρω στα 20 φάουλ, ενώ είναι πολύ δυνατός στο νταμπλ τιμ και στις αλλαγές στην άμυνα. Κατάφεραν να μας περιορίσουν τις κατοχές. Τα πήγαμε καλά στα λάθη και στις ασίστ».

«Ήταν δύσκολο να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, αλλά το κάναμε και γι’ αυτό έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες μου», υπογράμμισε ο προπονητής της «Μπάρτσα» και σημείωσε: «Έχουν καλούς επιθετικούς ριμπάουντερ, αλλά εμείς κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα. Θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα στην άμυνα, αλλά γενικά το ματς πήγε εκεί που το είχαμε σχεδιάσει. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και ο Ολυμπιακός είναι από τις δύσκολες ομάδες της Ευρώπης. Εμείς θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να παραμείνουμε στο ίδιο επίπεδο». 

Σχετικά άρθρα