Βελουτέ σούπα µε πράσα και πατάτες...γιατί προσέχουμε!

16 Απριλίου 2015

Συστατικά:

4 κ.σ. βούτυρο 
8 πράσα καθαρισμένα, μόνο το λευκό μέρος και ψιλοκομμένα 
2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
2 φλ. κρέμα γάλακτος  
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/8 τριμμένο μοσχοκάρυδο

 

Οδηγίες:

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα πράσα σε μέτρια φωτιά για 5΄-6΄, να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες, το ζωμό κι αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με το γούστο μας.
Αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα λαχανικά για 25΄-30΄ και πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μίξερ.

Ξαναγυρνάμε την σούπα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα και το μοσχοκάρυδο. 

 

http://www.gourmed.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ