Μους σοκολάτας με αβοκάντο χωρίς αβγά!

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">2 αβοκάντο ώριμα, λιωμένα στο μπλέντερ</li>
<li class="ingredient">2 φύλλα ζελατίνης</li>
<li class="ingredient">180γρ. σοκολάτα άγλυκη</li>
<li class="ingredient">2 κουτ. σούπας κακάο</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ</li>
<li class="ingredient">4 κουτ. σούπας βούτυρο</li>
<li class="ingredient">¼ κουτ. γλυκού εκχύλισμα πορτοκάλι</li>
<li class="ingredient">2 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι</li>
<li class="ingredient">3 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης ή μέλι</li>
<li class="ingredient">420γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή</li>
<li class="ingredient">ξύσμα σοκολάτας και 1 πορτοκάλι χωρίς τη φλούδα και τη λευκή εξωτερική μεμβράνη, σε μικρούς κύβους</li>
</ul>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10 λεπτά.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα, μαζί με το κακάο, τον καφέ, το βούτυρο, το εκχύλισμα πορτοκαλιού, το ρούμι και το σιρόπι αγαύης ή το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς με μία μαρίζ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Στραγγίζετε τις ζελατίνες και τις λιώνετε μέσα στο μίγμα σοκολάτας. Προσθέτετε το αβοκάντο και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Τέλος προσθέτετε σιγά – σιγά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 5</h4>
<p class="instructions">Μοιράζετε την μους σε ποτήρια ή μπολ και την φυλάτε στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει. Διακοσμείτε με τα φιλετάκια του πορτοκαλιού και λίγο ξύσμα σοκολάτας και σερβίρετε.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions">http://www.olivemagazine.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα