Μια διαφορετική σαλάτα με… ρεβίθια και ψητά παντζάρια!

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient2">Για τη σαλάτα</li>
<li class="ingredient">5 παντζάρια μέτρια</li>
<li class="ingredient">4 κρεμμύδια, ολόκληρα με τη φλούδα</li>
<li class="ingredient">200γρ. ρεβίθια</li>
<li class="ingredient">1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">μερικές κουτ. σούπας ξινομυζήθρα (προαιρετικά)</li>
<li class="ingredient2">Για τη σος</li>
<li class="ingredient">½ φλιτζάνι ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">4 κουτ. γλυκού ξίδι</li>
<li class="ingredient">ξύσμα από ½ πορτοκάλι</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. γλυκού μουστάρδα</li>
<li class="ingredient">1 σκελίδα σκόρδο μικρή</li>
</ul>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Μουλιάζετε 1 νύχτα τα ρεβίθια και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Τυλίγετε το κάθε παντζάρι και κάθε κρεμμύδι ακαθάριστα σε αλουμινόχαρτο, αφού τα αλατίσετε. Τα βάζετε σε ταψάκι και τα ψήνετε στους 180˚C γύρω στα 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Καθαρίζετε τα παντζάρια και τα κρεμμύδια και τα χοντροκόβετε σε μπολ. Προσθέτετε τα ρεβίθια και τα μυρωδικά.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Χτυπάτε στο multi τα υλικά της σος, περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε απαλά, πασπαλίζετε με την ξινομυζήθρα και σερβίρετε.</p>
</div>
<p><strong>Σημείωση</strong>: Αν νηστεύετε μπορείτε να παραλείψετε την ξινομυζήθρα.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://www.olivemagazine.gr/</p>

Σχετικά άρθρα