Μια διαφορετική σαλάτα με... ρεβίθια και ψητά παντζάρια!

16 Απριλίου 2015

Υλικά

  • Για τη σαλάτα
  • 5 παντζάρια μέτρια
  • 4 κρεμμύδια, ολόκληρα με τη φλούδα
  • 200γρ. ρεβίθια
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μερικές κουτ. σούπας ξινομυζήθρα (προαιρετικά)
  • Για τη σος
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. γλυκού ξίδι
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο μικρή

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζετε 1 νύχτα τα ρεβίθια και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Τυλίγετε το κάθε παντζάρι και κάθε κρεμμύδι ακαθάριστα σε αλουμινόχαρτο, αφού τα αλατίσετε. Τα βάζετε σε ταψάκι και τα ψήνετε στους 180˚C γύρω στα 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Καθαρίζετε τα παντζάρια και τα κρεμμύδια και τα χοντροκόβετε σε μπολ. Προσθέτετε τα ρεβίθια και τα μυρωδικά.

Βήμα 4

Χτυπάτε στο multi τα υλικά της σος, περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε απαλά, πασπαλίζετε με την ξινομυζήθρα και σερβίρετε.

Σημείωση: Αν νηστεύετε μπορείτε να παραλείψετε την ξινομυζήθρα.

 

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τζορτζ Έλιοτ
Η Σκέψη της ημέρας
13:13 Τζορτζ Έλιοτ