Break στο break ο Ολυμπιακός και έχει… match ball

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Φοίνικα στη Σύρο και επικράτησε με 3-1. Σαρωτική ομάδα του Καζάζη αν και έκανε αρκετά λάθη, με εξαιρετικό σερβίς, όταν χρειάστηκε, και με καλό μπλοκ και σωστή τακτική, διάβασε το παιχνίδι και έσπασε την έδρα του Φοίνικα. Ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του πρωταθλήματος την Κυριακή (17:00) στον τέταρτο ημιτελικό στη Σύρο.
Πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες στο πρώτο σετ ωστόσο ο Φοίνικας μετά το αρχικό… ξεμούδιασμα βελτίωσε πολύ το μπλοκ του και ξέφυγε με 4 πόντους στο 12-8. Ο Φοίνικας θα μπορούσε να προηγηθεί ακόμα περισσότερο αν δεν είχε κακό σρβίς. Ο Ολυμπιακός έβγαλε πάθος και εκμεταλλεύτηκε ότι του δόθηκε. Μείωσε και προσπέρασε με το 24-25. Το σετ πήρε στην παράταση ο Ολυμπιακός με 26-28 αφού είχε βελτιωθεί σε όλους τους τομείς.
Ο Ολυμπιακός μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα στο δεύτερο σετ την ώρα που ο Φοίνικας φαινόταν να… μην έχει διάθεση να παίξει. Οι Πειραιώτες είχαν εξαιρετική επίθεση και καλό σεβίς. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 5-0 και ο Παβλίσεβιτς πήρε τάιμ άουτ για να συνεφέρει την ομάδα του. Οι παίκτες της ομάδας της Σύρου έβγαλαν νεύρο και δυσκόλεψαν τον Ολυμπιακό αφού ισοφάρισαν σε 8-8. Τα πολλά λάθη συνεχίστηκαν και στο δεύτερο σετ, αποτέλεσμα της νευρικότητας και του άγχους και των δύο ομάδων, όπου ήθελαν τη νίκη. Ο Φοίνικας βασιζόταν κυρίως στον Πέκμανς αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις και προηγήθηκε ξανά με 5, για το 11-16. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στην επίθεση με τον Φοίνικα να μην μπορεί να βρει λύσεις για να απαντήσει. Έτσι ο Ολυμπιακός έκανε σχετικά εύκολα το 2-0 με 18-25 και έβαλε γερά τις βάσεις για το 2-1 στη σειρά σπάζοντας την έδρα του Φοίνικα.
Ο Φοίνικας παρουσιάστηκε διαφορετικός στο τρίτο σετ και φαινόταν πως θα άφηνε το ματς αμαχητί. Ο Λάππας βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση και έλυσε τον γόρδιο δεσμό της επίθεσης του Φοίνικα. ο Ντόγκιτς ήταν σαν να μην υπήρχε στο παιχνίδι και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην… ίδια του την ομάδα. Ο Σέρβος στοςυς τελευταίους πόντους συνήλθε πάντως και βοήθησε τους γηπεδούχους. Από την άλλη μεριά ο Καζάζης είδε την ομάδα του να έχει χαλάσει τόσο την υποδοχή της όσο και το σερβίς και έκανε τις αλλαγές που έπρεπε. Εκείνες τους βγήκαν αλλά στο τέλος ο Φοίνικας φάνηκε ψύχραιμος (αν καρδιοχτύπησε) και πήρε το σετ με 25-23 και μείωσε σε 2-1.
Το τέταρτο σετ δεν παίρνει ιδιαίτερη κριτική. Ο Ολυμπιακός έφτασε ακόμα και στο + 17 και πήρε το σετ με 25-18. Ο Κόιστρα βρέθηκε στο σερβίς και… είπε να καθίσει εκεί για 9 πόντους! Δυσκόλεψε αφάνταστα τον Φοίνικα στην υποδοχή και ο Ολυμπιακός με σερί 9-0 ανέβασε τη διαφορά στους 9 πόντους και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Ο Φοίνικας ήταν αδύνατον να γυρίσει το σετ και έτσι γράφτηκε ο επίλογος με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 3-1 σετ και να κάνει το 2-1 στη σειρά και να έχει… ματς μπολ την Κυριακή για να πάρει την πρόκριση για τον τελικό.
Τα σετ: 1-3 (26-28, 18-25, 25-13, 8-25)
 

Σχετικά άρθρα