Ούτε ένας βαθμός χαμένος

Γράφει ο Γιώργος Καστάνης

Στις «λεπτομέρειες» είχε χαθεί η πρώτη θέση για τον ΠΑΟΚ στα περσινά πλέι οφ του πρωταθλήματος. Συνετέλεσε σε σημαντικό βαθμό η αφαίρεση των τριών βαθμών εξαιτίας των όσων έγιναν στον ημιτελικό κυπέλλου της Τούμπας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αλλά και η απώλεια ενός υπερπολύτιμου (όπως αποδείχθηκε στην πορεία) βαθμού που χάθηκε στην τελευταία αγωνιστική της περσινής κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ έχασε αυτόν τον βαθμό, γιατί ηττήθηκε από τον Λεβαδειακό την τελευταία αγωνιστική. Αν κέρδιζε, θα είχε έναν πόντο επιπλέον και στην τελική κατάταξη των πλέι οφ, θα έπαιρνε την πρώτη θέση. Για αυτό τονίζουμε πως κάθε απώλεια βαθμών, είναι απαγορευτική για τον ΠΑΟΚ από εδώ και στο εξής.

Το ξέρουν στον ΠΑΟΚ, με αυτό το σκεπτικό, αντιμετωπίζουν και την αναμέτρηση της Κέρκυρας. Και το επισημαίνω, γιατί σε βασικές λεπτομέρειες, χάθηκε η πρωτιά στα πλέι οφ του περσινού πρωταθλήματος. Το περσινό πάθημα λοιπόν, πρέπει να γίνει μάθημα.

Για όσους το έχουν ξεχάσει, η ήττα από τον Λεβαδειακό στην τελευταία αγωνιστική της περσινής περιόδου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, στέρησε από τον ΠΑΟΚ την δυνατότητα να έχει +1 βαθμό στην διαδικασία των πλέι οφ. Με αυτόν τον βαθμό, ο ΠΑΟΚ θα αναδεικνύονταν πρώτος στα περσινά πλέι οφ. Θυμίζω, πως στην τελική κατάταξη των πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ βγήκε δεύτερος με έναν βαθμό λιγότερο από τον Παναθηναϊκό που πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ. Επομένως, πέρυσι ο ΠΑΟΚ απώλεσε τον στόχο του και εξαιτίας του βαθμού που έχασε από την ήττα στην Λιβαδειά και από τους τρεις που του αφαιρέθηκαν. Ακόμη όμως και με την αφαίρεση των τριών βαθμών, αν είχε αυτόν τον ένα έξτρα πόντο, θα τερμάτιζε στην ίδια θέση με τον Παναθηναϊκό και θα κέρδιζε ο Δικέφαλος του Βορρά την προνομιούχο θέση. Γιατί είχε κερδίσει (στα πλέι οφ) τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και είχε αναδειχθεί ισόπαλος (με 1-1) στην Λεωφόρο.

Για αυτό επισημαίνουμε, πως κάθε πόντος είναι απαραίτητος. Και κάθε νίκη, είναι υπερπολύτιμη για τον ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα.

Σχετικά άρθρα