Μέχρι και 5 δις από τη Ρωσία στην Ελλάδα για τον αγωγό

18 Απριλίου 2015
Αθήνα
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Αθήνα για τον αγωγό Turkish Stream πρόκειται να υπογραφεί στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας, και μπορεί να φέρει άμεσα στα ελληνικά δημόσια ταμεία έως και 5 δισ. ευρώ. 

Τα κεφάλαια θα αποτελούν, αναφέρεται, προκαταβολή των κερδών που θα προκύψουν για την ελληνική πλευρά από τα τέλη διέλευσης. 

Η αναφορά γίνεται από ελληνική κυβερνητική πηγή κοντά στις συνομιλίες που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Ανάλογη αναφορά κάνει η ελληνική Αγορά.

Κατά το γερμανικό δημοσίευμα, η συμφωνία «θα υπογραφεί πιθανότατα την Τρίτη». Ο έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος που επικαλείται το περιοδικό είπε πως η απόφαση για την προκαταβολή είχε ληφθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα και τόνισε χαρακτηριστικά πως η συμφωνία «μπορεί να γυρίσει σελίδα για την Ελλάδα».

Το ύψος της προκαταβολής προς την Αθήνα θα κυμαίνεται μεταξύ τριών και πέντε δισ. ευρώ.

Το έργο του Turkish Stream, που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας προς την υπόλοιπη Ευρώπη αναμένεται να έχει υλοποιηθεί μέχρι το 2019. in.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +99020+3163 - adTechUnit 9
Τα παράπονα σε μια σχέση:
Δώστε λίγο χρόνο στη φίλη σας αρχικά να...
Ψυχαναγκασμοί: Όταν φοβόμαστε ότι θα μας κρίνουν οι άλλοι
Απο πολύ μικρή θυμάμαι να πιάνω σε τακτά...
Έρωτας: Γιατί με ελκύουν μεγαλύτερες γυναίκες;
Το τι ελκύει τον καθένα είναι...