Θετική παράδοση στην Κομοτηνή

Πέντε επισκέψεις μετρά ο Παναθηναϊκός όλες κι όλες στην έδρα του Πανθρακικού (τέσσερις για το πρωτάθλημα και μία για το κύπελλο) κι έχει πανηγυρίσει στις τέσσερις εξ αυτών. Οι Πράσινοι έχουν καλή παράδοση απέναντι στην ομάδα της Κομοτηνής όταν αγωνίζονται στην ακριτική πόλη εξαιρουμένης μόνο της αναμέτρησης της σεζόν 2012-13 που έληξε με νικητή τον Πανθρακικό (1-0) και χρυσό σκόρερ έναν πρώην παίκτη του ΠΑΟ τον Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Στις υπόλοιπες τέσσερις επισκέψεις του όμως ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει. Το 2009 πέρασε εύκολα με 3-1 με γκολ των Σαλπιγγίδη, Μάντζιου και Ζιλμπέρτο, το 2010 χρειάστηκε ένα γκολ του Λέτο (1-0), την περασμένη σεζόν (2013-14) επικράτησε 2-0 χάρη στα γκολ του Καρέλη και του Ατζαγκούν, ενώ το 2009 πέρασε δια περιπάτου και σε νοκ άουτ αγώνα Κυπέλλου (4-0) με γκολ των Ρουκάβινα, Γκάμπριελ, Κλέιτον και Χριστοδουλόπουλου.

Δεδομένου ότι η παράδοση των αναμετρήσεων των δύο ομάδων είναι αρκετή μικρή λόγω του ότι άρχισε μόλις το 2009, δεν υπάρχει κάποιος σκόρερ που ξεχωρίζει. Από δύο γκολ έχουν πετύχει ο Καρέλης και ο Σαλπιγγίδης για τον Παναθηναϊκό και ο Παπαδόπουλος για τον Πανθρακικό. Αν πάντως ο Καρέλης βρει δίχτυα και στο σημερινό παιχνίδι θα τα καταφέρει για τρίτο σερί ματς επί του Πανθρακικού, επίδοση που δεν έχει προηγούμενο.

Σημειωτέον ότι ο σημερινός προπονητής του Πανθρακικού Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της ακριτικής ομάδας στις τρεις πρώτες αναμετρήσεις των δύο συλλόγων στην Κομοτηνή το 2009 και το 2010, ενώ από εκείνα τα ματς μόνο ο Σωτήρης Νίνης έχει απομείνει στον Παναθηναϊκό. Υπάρχει όμως και ο Χρήστος Μελίσσης που τότε αγωνιζόταν στο Τριφύλλι αλλά σήμερα παίζει στον Πανθρακικό…

Οι αναμετρήσεις Πανθρακικού-Παναθηναϊκού

2009 Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 1-3
2010 Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 0-1
2013 Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 1-0
2014 Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 0-2

Σχετικά άρθρα