Ο «μετρ» Κάτσε και η επιθετική λειτουργία

Και αυτοί οι τρεις βαθμοί θα αποδειχθούν πολύτιμοι στην προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ. Το είχαμε γράψει τις προάλλες άλλωστε, πως ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να απωλέσει ούτε έναν βαθμό.

Στο παιχνίδι της Κέρκυρας την σφραγίδα του έβαλε ο Εργκούς Κάτσε, ενώ προβλημάτισε η επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Ήταν σαφώς βελτιωμένος στην συνολική του αμυντική λειτουργία, αλλά και τον Ιτάνζ να βρίσκεται σε καλή ημέρα. Ο Καμερουνέζος σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις, σε προσπάθειες που έκαναν οι Μαρκόφσκυ και Χαβίτο είπε όχι και κράτησε τον ΠΑΟΚ όρθιο. Έναν ΠΑΟΚ που ναι μεν έκανε ορισμένες επιθετικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο, με πλέον εμφατικές αυτές των Μακ και Περέιρα, όμως Ήταν φανερό πως συνολικά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, υστερούσε στην επιθετική λειτουργία.

Αυτήν την μέτρια λειτουργία της ομάδας, κυρίως στην επίθεση, έλυσε ο Εργκούς Κάτσε με το γκολ που σημείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ (αλά.Μισέλ Πλατινί), που κέρδισε ο Κλάους Αθανασιάδης έξω από την μεγάλη περιοχή του Κουτζαβασίλη. Ο Κάτσε, αφού προηγουμένως «έψησε» τον Νομπόα να μην εκτελέσει αυτός το φάουλ, πήρε φόρα και έστειλε την μπάλα με αριστουργηματικό τρόπο στα δίχτυα της Κέρκυρας, αφήνοντας «άγαλμα» τον Κουτζαβασίλη. Ήταν ένα γκολ ποίημα, από τον Κάτσε που έλυσε τον γόρδιο δεσμό και έβαλε την σφραγίδα του.

Αυτό το «διπλό» θα δώσει στον προπονητή του ΠΑΟΚ και τους παίκτες, την ευχέρεια να διαχειριστούν καλύτερα την κατάσταση για να πάρουν την πρώτη θέση στα πλέι οφ.

Πάντως, η ομάδα έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης κυρίως ως προς την επιθετική της λειτουργία. Αμυντικά, υπάρχει πρόοδος, ενώ στο να διατηρηθεί το «μηδέν» βοήθησε και ο Ιτάνζ.

Επιθετικά πάντως, έλειψαν μπαλιές προς τον Αθανασιάδη, ο Μακ είχε την ενέργεια, όμως Ήταν φλύαρος στην τελική προσπάθεια ενώ ο Περέιρα που έχασε την μεγάλη ευκαιρία στο 34΄ Ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Πάντως αυτή η νίκη, έρχεται σε μία χρονική περίοδο, όπου η ομάδα είχε ανάγκη να πανηγυρίσει μια νίκη ψυχολογίας. Η οποία μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Σχετικά άρθρα