Σούπερ έκπληξη, εκτός τελικού η Σέλτικ

Η Ινβερνές έκανε τη μεγάλη έκπληξη στα ημιτελικά του Κυπέλλου Σκωτίας, καθώς απέκλεισε με 3-2 στην παράταση (1-1 κανονική διάρκεια) την Σέλτικ (έπαιζε με 10 από το 55’) στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης και θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία σε τελικό. Εκεί θα αντιμετωπίζει τη Φόλκερκ, η οποία το Σάββατο έκανε επίσης την έκπληξη και επικράτησε 1-0 της Χιμπέρνιαν!   

Το ματς με την Ινβερνές ξεκίνησε πολύ καλά για τους «καθολικούς», καθώς στο 18’ έκαναν το 1-0 με τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ… Η φάση που άλλαξε το ματς ήρθε στο 55′, όταν ο τερματοφύλακας της Σέλτικ, Κρεγκ Γκόρντον, έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε!!! Ο Τάνσεϊ ισοφάρισε από την «άσπρη βούλα». Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι και την ολοκλήρωση του 90λεπτου και έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Η Ινβερνές πέτυχε το 2-1 με τον Οφέρε στο 96′. Στο 103’ ο Γιον Γκουιντέτι, που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 98’ ως αλλαγή, σκόραρε για την Σέλτικ και ισοφάρισε σε 2-2. Στο 117′ ο Ντέιβιντ Ρέιβεν πέτυχε το ιστορικό γκολ για την Ινβερνές, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Αναλυτικά για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Σκωτίας έχουμε:
Σάββατο
Χιμπέρνιαν – Φόλκερκ 0-1 (75′ Σίμπαλντ)
Κυριακή
Ινβερνές – Σέλτικ 3-2 παρ. 1-1 κ.δ. (58′ πέν. Τάνσεϊ, 96′ Οφέρε / 18′ Φαν Ντάικ, 103′ Γκουιντέτι)

Να θυμίσουμε ότι και πέρυσι η Σέλτικ δεν είχε παίξει στον τελικό του Κυπέλλου. Έτσι, φέτος δεν θα κάνει το τρεμπλ (έχει σηκώσει το Λιγκ Καπ, ενώ αναμένεται να πάρει το πρωτάθλημα). Η Φόλκερκ θα παίξει σε 5η φορά στον τελικό και έχει δυο τρόπαια. Πέρσι η Ινβερνές έπαιξε για πρώτη φορά τελικό Λιγκ Καπ, αλλά ηττήθηκε στα πέναλτι από την Αμπερντίν.

Σχετικά άρθρα