Ο χορός του ποδοσφαιρικού Ζαλόγγου

Του Μιχάλη Τσώχου

Ενώ τα πράγματα στην κορυφή μοιάζουν πλέον ξεκάθαρα (ο Ατρόμητος, παρά την ισοπαλία με τα Γιάννενα, μοιάζει να είναι η 4η ομάδα των πλέι-οφ, αφού δύσκολα θα ξεμπλέξει με το θέμα της αδειοδότησης ο ΠΑΣ, ενώ η Ξάνθη φανερά επικεντρώνεται στο Κύπελλο), στην ουρά θα γίνει σφαγή. Πάμε να δούμε έναν-έναν τους «μελλοθάνατους», με δεδομένο, ότι οι 40 βαθμοί δεν είναι τελικά όριο σωτηρίας.

16. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – 31

Εξ ορισμού, η προσπάθεια των Κρητικών είναι η πιο δύσκολη. Θέλουν 3 στα 3 μέχρι το τέλος και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Τα παιχνίδια τους: Κέρκυρα (Μ), ΠΑΣ (Ε), Λεβαδειακός (Μ). Συγκομιδή: 40 βαθμοί (το ιδανικό σενάριο)

15. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – 37

Τεράστιο τρίποντο επί του Παναθηναϊκού. Θα το παλέψει μέχρι το τέλος, με Αστέρα (Ε), Βέροια (Ε), Ξάνθη (Μ). Συγκομιδή: 40-? Βαθμοί (με τρίποντο στο Ελ Θράκικο) και σφαγή στο ματς με την Βέροια (που είναι επίσης στον «ντορβά»), αλλιώς χρειάζεται αποτέλεσμα στην Τρίπολη.

14. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – 37

Ήταν ο πιο «ευνοημένος», αφού είχε την «τύχη» να αντιμετωπίσει Νίκη Β και ΟΦΗ, στο φινάλε της κούρσας, επομένως να πάρει 6, «εύκολους» βαθμούς. Το πρόγραμμα του: Παναιτωλικός (Μ), ΟΦΗ (Ε), Ολυμπιακό (Μ). Συγκομιδή: 40-43 βαθμοί (οι τρεις στο Ηράκλειο και μια ισοπαλία με τους Αγρινιώτες είναι αρκετοί για την σωτηρία)

13. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – 37

Δύσκολα τα πράγματα για τα «παλικάρια». Δείτε τι ακολουθεί: Ατρόμητος (Μ), ΠΑΟΚ (Ε), Εργοτέλης (Ε). Συγκομιδή: 40- ? .Θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει τον Ατρόμητο, που θα κυνηγά τα πλέι-οφ, αλλιώς να κόψει βαθμό στον Εργοτέλη και να τον βγάλει από την εξίσωση, αλλά ποιος μπορεί να ξέρει τι θα γίνει στην τελευταία αγωνιστική…

12. ΒΕΡΟΙΑ – 37

Έχει για βάση της τον εξαιρετικό πρώτο γύρο, και το «μαξιλαράκι» του αγώνα με τη Νίκη Β. Τα παιχνίδια της: Αστέρας Τρ. (Μ), Νίκη Β. (Ε), Πανθρακικός (Μ), Παναιτωλικός (Ε). Συγκομιδή: 40-43 βαθμοί. Εκτός από το τρίποντο στον Βόλο, θα πρέπει να νικήσει την Δευτέρα τον Αστέρα (που καίγεται για καλό πλασάρισμα στα πλέι-οφ), ή να ποντάρει σε συγκομιδή στο Αγρίνιο. Ήδη σας έχω γράψει, ότι μπορεί να γίνει «αίμα και άμμος» ο αγώνας με τον Πανθρακικό.

11. ΚΑΛΛΟΝΗ – 40

Εκτός εξίσωσης ακόμη και αν δεν κάνει νίκη μέχρι τέλους. Και αυτό διότι την άλλη αγωνιστική, «υποδέχεται» τον ΟΦΗ. Μετά έχει Ολυμπιακό (Ε) και Ατρόμητο (Μ). Συγκομιδή βαθμών: 43.

10. ΚΕΡΚΥΡΑ – 40

Κάτι ήξερε ο Γρηγορίου, που ήθελε έναν βαθμό ακόμη. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία το ματς με τον ΠΑΟΚ. Το πρόγραμμά της: Εργοτέλης (Ε), Παναθηναϊκός (Μ), Αστέρας Τρ. (Ε). Συγκομιδή βαθμών: 40-43. Πρέπει είτε να «καθαρίσει» την άλλη αγωνιστική τον Εργοτέλη, αλλάζοντας όλα τα δεδομένα της εξίσωσης, αλλιώς να πάρει βαθμό από «τριφύλλι» και Αρκάδες, που θα θέλουν το καλό πλασάρισμα στα πλέι-οφ.

Αν αναλύσουμε όλα τα παραπάνω, ο Εργοτέλης είναι το κλειδί. Ψάχνει «ποδοσφαιρικό θαύμα». Από το δικό του σερί, θα κριθεί όλη η μάχη. Πόσο περίπλοκη θα γίνει. Μπορεί και οι 41, να μην φτάνουν (τόσους έχει τώρα ο Πανιώνιος, με δύσκολο φινάλε όμως, Ολυμπιακό (Μ), Ατρόμητο (Ε) και ΠΑΟΚ (Μ)), αν οι Κρητικοί δεν αντέξουν. Αλλιώς η βάση είναι το 40.  Ο Πανθρακικός είναι σε δύσκολη θέση, αλλά και ο Λεβαδειακός με το πιο δύσκολο πρόγραμμα, δεν είναι σε «καλό φεγγάρι». Βέροια και Κέρκυρα μπορεί δυνητικά να μπλέξουν (από δικές τους αστοχίες), ενώ Πλατανιάς και Καλλονή έχουν το bonus, της «ανορθογραφίας» του πρωταθλήματος με τις αποχωρήσεις.

Σχετικά άρθρα