Ένα χοιρινό που.....καίει!

20 Απριλίου 2015
Συστατικά
  • 1-2 κ.γ. μπούκοβο
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα χωρίς φλούδα
  • ½ φλιτζάνι φιστίκια (πινατς) χωρίς φλούδα
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
  • 2 ολόκληρα γαρύφαλλα
  • 70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομμένη
  • ¼ μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 900 γρ. χοιρινό χωρίς κόκκαλο λαιμό, κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκ
  • 6 ποτήρια ζωμό ή 6 ποτήρια νερό και 2 κύβους ζωμό κοτόπουλο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να είναι ελαφριά ψημένα, για περίπου 3 λεπτά. Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ, τους κάνουμε σκόνη, κρατάμε στην άκρη το τηγάνι πλάι στη φωτιά. Στο μπλέντερ προσθέτουμε επίσης τις σταφίδες, το μπούκοβο, το κύμινο, την κανέλα, το σκόρδο, το γαρίφαλο, τη σοκολάτα, το κρεμμύδι, και 1 φλιτζάνι καυτό ζωμό.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα λείο πουρέ. Αφαιρουμε και βάζουμε τη σάλτσα αυτή στην άκρη αφού αλατοπιπερώσουμε.
  • Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πασπαλίζουμε το χοιρινό με αλάτι, λάδι και πιπέρι. Προσθέτουμε το κρέας  στο τηγάνι σε δόσεις και σοτάρουμε, μέχρι το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές, για περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα στο χοιρινό κρέας μαζί με 4 κούπες βραστό νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει, για περίπου 1 ώρα. Σερβίρουμε ζεστό.

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ