Γευστικό ταξίδι στην Κρήτη: Σφακιανή πίτα!

20 Απριλίου 2015

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 100ml λάδι + επιπλέον για το τηγάνισμα
  • 100ml ρακή
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • όσο χλιαρό νερό χρειαστεί
  • 1 κιλό μυζήθρα

Διαδικασία

Βήμα 1

 

Σε μια λεκάνη αναμιγνύετε το αλεύρι, το λάδι, τη ρακή, το αλάτι και το νερό και τα ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζετε καλά και την αφήνετε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 2

 

Κάνετε μπαλάκια με τη μυζήθρα στο μέγεθος ενός αυγού. Κόβετε τη ζύμη σε αντίστοιχου μεγέθους μπαλάκια, τα πιέζετε ελαφρώς με την παλάμη σας να γίνουν χοντρά κομμάτια ζύμης και κλείνετε το κάθε μπαλάκι μυζήθρας μέσα σε κάθε ζύμη. Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξετε μερικά «πουγκιά», τα οποία θα βάλετε σε μια πάνινη πετσέτα.

Βήμα 3

 

Πατάτε με το χέρι λίγο το κάθε πουγκί που έχει δημιουργηθεί για να ανοίξει και το αφήνετε για 10 λεπτά. Το πιέζετε ξανά, σιγά-σιγά, έτσι ώστε να ανοίξετε μια λεπτή πίτα. «Ψήνετε» τις πιτούλες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά σε αντικολλητικό τηγάνι με μία κουταλιά λάδι την καθεμία και τις σερβίρετε ζεστές, περιχυμένες με μέλι και συνοδεία παγωμένης ρακής.

 

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace