Μάντζαρης: «Καλύτερη εκτός έδρας η Μπαρτσελόνα»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης σε δηλώσεις του πριν το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ τόνισε ότι οι Καταλανοί είναι πολύ επικίνδυνοι και αποδίδουν καλύτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια.
Ο Έλληνας γκαρντ είπε πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον κόσμο του ενώ μίλησε και για τους δύο προηγούμενους αγώνες της σειράς.
Αναλυτικά:
«Ξέρουμε πως η Μπαρτσελόνα θα αντιδράσει μετά την ήττα στο σπίτι της. Είναι μία ομάδα που παίζει καλύτερα εκτός έδρας. Είναι λίγες οι ομάδες στην Ευρώπη που το κάνουν αυτόν. Παρόλα αυτά εμείς κοιτάμε την δική μας ομάδα. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, όπως ήμασταν και στο δεύτερο παιχνίδι. Όλα ξεκινούν, όπως έχουμε πει, από την άμυνα. Αν είμαστε δυνατοί στην άμυνα, δεν φοβόμαστε κανέναν και ειδικά όταν παίζουμε μέσα στην έδρα μας», είπε αρχικά.
«Έχουν πολλά πράγματα για να αλλάξουν και να αντιδράσουν. Ο,τι καινούργιο και να υπάρχει από πλευρά τακτικής, σε αυτά τα παιχνίδια είναι μόνο το 20%. Το υπόλοιπο 80% είναι η θέληση και το ποιος το θέλει περισσότερο», πρόσθεσε.
Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Είναι σημαντικό ότι παίζουμε στην έδρα μας. Οι φίλαθλοι θα δώσουν βροντερό «παρών», θα είναι ο έκτος παίκτης, θα μας δώσουν τον ρυθμό και θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στη νίκη».
Για τους δύο προηγούμενους αγώνες: «Ο,τι γίνεται σε κάθε παιχνίδι, μας στεναχωρεί ή μας χαροποιεί το ίδιο βράδυ και την επόμενη ημέρα το ξεχνάμε. Είναι μία σειρά που μπορεί πάει σε πέντε αγώνες. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και το βλέπουμε σαν τελικό. Δεν σκεφτόμαστε κανένα άλλο παιχνίδι παρά μόνο το αυριανό».
Για το πως διαχειρίστηκαν την ήττα στο πρώτο ματς: «Πιστεύω πως να ηρεμήσεις έπειτα από μία μεγάλη νίκη. Διότι έπειτα από μία ήττα, έχει πληγωθεί ο εγωισμός σου και θέλεις να αντιδράσεις».
«Κάναμε ένα πολύ σημαντικό διπλό. Σπάσαμε την έδρα της Μπαρτσελόνα, αλλά η σειρά έχει ακόμα δρόμο. Η Μπαρτσελόνα ξέρει να κερδίζει εκτός έδρας παιχνίδια, όταν πρέπει να τα νικήσει. Αυτό κάνει πιο δύσκολο το έργο μας», είπε κλείνοντας.

Σχετικά άρθρα