Τετράστερη η Βέροια!

Με σούπερ εμφάνιση η Βέροια σάρωσε με 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης και έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στη Superleague την ώρα που οι Αρκάδες έχασαν έδαφος στη βαθμολογία ενόψει play off. 
 
Η ομάδα του Στέφανου Γαϊτάνου ήταν καταιγιστική, ειδικά από τη στιγμή που ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες στο 32΄λόγω της αποβολής του γκολκίπερ Θεοδωρόπουλου για το πέναλτι που έκανε στον Μπεν. Ο τελευταίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης αφού πέραν των δικών του γκολ είχε συμμετοχή σε κάθε επιθετική προσπάθεια της ομάδας του. Με έξοχους συμπαραστάτες τους Ντουμίτρου και Καλτσά, όπως και όλους τους συμπαίκτες τους, την ώρα που ο Αστέρας παραδόθηκε αμαχητί όταν οι αριθμητικές ισορροπίες διαταράχθηκαν.
 
Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο ματς και είχε σημαντική ευκαιρία να προηγηθεί στο 9΄όταν ο Καντιμοίρης έδιωξε με τα πόδια το κοντινό πλασέ του Μάσα. Όλα άλλαξαν όμως στο 12΄όταν ο Μπεν άφησε για τον Καλτσά που πέρασε έξοχη πάσα στον Ντουμίτρου. Ο Ιταλός επιθετικός πλάσαρε στην κίνηση και άνοιξε το σκορ με το έκτο φετινό γκολ του.
 
Η Βέροια διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και «χτύπησε» ξανά στο 35′ Ο Θεοδωρόπουλος ανέτρεψε τον Μπεν και ο Κουτσιαύτης καταλόγισε το πέναλτι αποβάλλοντας σωστά τον γκολκίπερ του Αστέρα. Ο Μπεν εκτέλεσε εύστοχα για το 2-0 νικώντας τον Κοσίτσκι που μπήκε στην εστία, ενώ ο Αστέρας συνέχισε με δέκα, με τον Μουνάφο να αποχωρεί από το παιχνίδι λόγω της αποβολής και αντικατάστασης του Θεοδωρόπουλου. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν έως το τέλος του ημιχρόνου και στις καθυστερήσεις είχαν δοκάρι με τον Ντουμίτρου μετά από σέντρα του Βεργώνη.
 
Στην επανάληψη η κυριαρχία της Βέροιας συνεχίστηκε κι αφού ο Ντουμίτρου έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 54, στο 56΄έγινε το 3-0. Ο Μπεν έκανε τη σέντρα και ο Καμπαλέρο που είχε περάσει αλλαγή σκόραρε με ωραίο πλασέ, πετυχαίνοντας το παρθενικό γκολ του στο πρωτάθλημα. Το 4-0 πέτυχε ο Μπεν στο 65′ με διαγώνιο σουτ από αριστερά μετά από προσπάθεια του Ντουμίτρου και λάθος του Κοσίτσκι. Ήταν το 10ο φετινό γκολ του Γάλλου επιθετικού.
 
Η διαιτησία του Κουτσιαύτη ήταν σωστή, με απόλυτη ορθότητα στην απόφασή του για το πέναλτι του Μπεν και την αποβολή του Θεοδωρόπουλου.
 
Κίτρινες: Γεωργιάδης, Βεργώνης, Χινάρ-Ρόλε
 
ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Μαραγκός, Καλί, Βέρτζος, Νέτο, Βεργώνης, Μπαλάφας (83 Μπατιόν), Ντουμίτρου (79 Κάμπορα), Γεωργιάδης (46 Καμπαλέρο), Καλτσάς, Μπεν
 
ΑΣΤΕΡΑΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Πάρα (58 Μπαντιμπανγκά), Ρόλε (75 Τσοκάνης), Ιγκλέσιας, Μουνάφο (34 Κοσίτσκι), Γιαννιώτας, Μάσα

Σχετικά άρθρα