Ιβάνοβιτς: «Δεν φτάσαμε στο ταβάνι μας»…

Διαβάστε ακόμα:
Ιβάνοβιτς: «Ήμασταν έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι»
Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αρνήθηκε ότι ο Παναθηναϊκός έφτασε στο… ταβάνι του με την αποψινή νίκη της επί της ΤΣΣΚΑ και τόνισε ότι η ομάδα του μπορεί να παίξει καλύτερα στον τέταρτο αγώνα της Τετάρτης (22/4, 21:45).
«Σήμερα το ξέρω ότι παίξαμε πολύ διαφορετικά από τα προηγούμενα παιχνίδια», παρατήρησε αρχικά ο προπονητής των «πρασίνων» και εξήγησε: «Πάνω απ’ όλα σε νοητικό επίπεδο και σε σχέση στο πόσο πιστεύαμε σε εμάς και στο πως είχαμε προετοιμαστεί να παίξουμε. Δυσκολευτήκαμε πολύ να αντιμετωπίσουμε το transition ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Είναι μία ομάδα εξαιρετική σε αυτό του είδους το παιχνίδι. Μπορούν να παίξουν ένας εναντίον ενός, αλλά κι ένα εναντίον τριών».
«Κάναμε ένα βήμα, να δούμε αν είμαστε ικανοί να κάνουμε ένα ακόμα πιο μεγάλο», επισήμανε ο Ιβάνοβιτς και σε ερώτηση πως… μεταμορφώθηκε ο Παναθηναϊκός απάντησε: «Ενδεχομένως να είναι πολλά τα στοιχεία. Έχουμε δει ότι παίζουμε καλύτερα εντός έδρας σε όλη τη σεζόν. Στο πρώτο ματς παίξαμε άσχημα, στο δεύτερο καλύτερα και συνειδητοποιήσαμε ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα».
«Μας δημιουργήθηκε η αίσθηση παρά την ήττα με 20 πόντους ότι μπορούσαμε να νικήσουμε», ομολόγησε ο κόουτς των «πρασίνων» και μετά από άλλη ερώτηση ένα έχει φτάσει το «ταβάνι» του ο Παναθηναϊκός στη φετινή Ευρωλίγκα, υπογράμμισε: «Όχι, ειλικρινά όχι. Πιστεύω ότι μεθαύριο μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, να βελτιώσουμε την άμυνά μας και να κερδίσουμε».
Σε ερώτηση για τους χαμένους προηγούμενους αγώνες στο τέλος και εάν η αποψινή νίκη θα τονώσει την αυτοπεποίθηση της ομάδας, ο Ιβάνοβιτς απάντησε: «Είναι αλήθεια ότι χάσαμε κάποια παιχνίδια στην Ευρωλίγκα στα τελευταία δευτερόλεπτα όπως με την Άλμπα και την Μακάμπι. Πάντα όταν κρίνεται το παιχνίδι στην τελευταία μπάλα η ζυγαριά μπορεί να γείρει από την μία ή την άλλη πλευρά».

Σχετικά άρθρα