Μανιτάρια κοκκινιστά!

21 Απριλίου 2015
Συστατικά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο ή άλλα μανιτάρια χωρίς τα κοτσάνια τους κομμένα σε φέτες 0,5 εκ.
  • 1 καρότο σε μικρά καρέ 5 χιλ.
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί
  • 2 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • 3 κλωνάρια θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 10 κρεμμυδάκια για στιφάδο καθαρισμένα
  • ρύζι πιλάφι ή ταλλιατέλες για σερβίρισμα
  • 1/2 μικρό μάτσο μαϊντανό για γαρνίρισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι που το έχουμε κάψει σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε πασπαλίσει με το αλεύρι για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα αλλά όχι να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Αυτό θα το πετύχουμε αν δεν τα ανακατεύουμε συνέχεια.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι.
  • Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε άλλη μια κ.σ. ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε σε αυτό το καρότο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν.
  • Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια να τα σοτάρουμε και αυτά.
  • Μόλις τα κρεμμύδια πάρουν χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ένα ακόμα λεπτό.
  • Τέλος προσθέτουμε και τον πελτέ και τον σοτάρουμε για ένα λεπτό.
  • Προσθέτουμε το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και με μια σπάτουλα ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού για να πάρουμε όλα τα νόστιμα κομματάκια που παραμένουν κολλημένα στον πάτο.
  • Βράζουμε μέχρι το υγρό να μειωθεί στο μισό.
  • Βάζουμε το ζωμό και τα μανιτάρια μαζί με όλα τα ζουμιά που έχουν βγάλει και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμα. Αν η σάλτσα είναι πολύ αραιή την βράζουμε λίγο ακόμα ώστε να συμπυκνωθεί όσο θέλουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας και συνοδεύουμε με τα ζυμαρικά ή το ρύζι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ