Κροκέτες με πατάτα, γιαούρτι και γραβιέρα

21 Απριλίου 2015

Συστατικά:

 ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια
  • 25 γρ. βούτυρο
  • ½ κ. γ. φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. γιαούρτι 
  • 2 αβγά
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • Ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα
  • 100 γρ. αμύγδαλα, ελαφρώς τριμμένα στο μπλέντερ
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Οδηγίες:

Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και καλύπτουμε με νερό. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ζεσταίνουμε σε ψηλή θερμοκρασία.

Βράζουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Μόλις είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε και λιώνουμε καλά μαζί με το βούτυρο και το γιαούρτι.

Προσθέτουμε τον κρόκο ενός αβγού, τη γραβιέρα, το θυμάρι ή τη ρίγανη και το πιπέρι, και ανακατεύουμε.

Όσο το μείγμα είναι ακόμη χλιαρό, το χωρίζουμε στα 4.

Πασπαλίζουμε μια επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και κυλάμε πάνω ένα ένα τα μέρη του μείγματος, ώστε να σχηματιστεί μια μακρόστενη λωρίδα.

Κόβουμε κατά μήκος σε 4 περίπου κομμάτια, πασπαλίζουμε με λίγο ...

 

 

http://www.gourmed.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ