Ιβάνοβιτς: «Έτοιμοι για όλες τις κατάστασεις»

Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ για το game 4 της σειρά των play off και θέλει να ταξιδέψει στη Μόσχα για το πέμπτο παιχνίδι.
Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει πετύχει τίποτα ουσιαστικό και δεν πρέπει να περιμένει τις λύσεις πάλι από τα σουτ.
«Δεν πρέπει να περιμένουμε να κερδίσουμε και πάλι από τα… σουτ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις και να έχουμε λύσεις. Αν καταφέρουμε να παίξουμε καλή άμυνα, να έχουμε συγκέντρωση και να αποφύγουμε τα εύκολα λάθη και τα εύκολα καλάθια τότε θα είμαστε στον σωστό δρόμο. Δε μας ενδιαφέρει τι έγινε στο παρελθόν. Δε μου αρέσει να κοιτάζω πίσω. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί στο παιχνίδι μας και να δώσουμε τη «μάχη» μας. Όπως κάναμε. Δε ξεγελιόμαστε. Η ΤΣΣΚΑ θα παρουσιαστεί καλύτερη από τη Δευτέρα και πρέπει να είμαστε και εμείς καλύτεροι», ήταν τα λόγια του Μαυρούβιου τεχνικού του Παναθηναϊκού.
Μαυροκεφαλίδης: «Δεν είναι άτρωτη η ΤΣΣΚΑ»
Στο ίδιο μήκος κύμματος και οι δηλώσεις του Λουκά Μαυροκεφαλίδη ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει άλλες λύσεις για να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ.
«Όχι μόνο δεν έχουμε χαλαρώσει μετά την νίκη μας στο τρίτο ματς, αλλά ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα ότι θα πρέπει να εμφανιστούμε βελτιωμένοι. Να παίξουμε καλύτερα από ότι παίξαμε τη Δευτέρα και στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει. Τα 16 τρίποντα που πετύχαμε έμαθα ότι είναι ρεκόρ, οπότε αυτό είναι κάτι που δύσκολα θα ξαναγίνει. Συμβαίνει μια φορά τον χρόνο. Οπότε γίνεται αντιληπτό πως πρέπει να έχουμε κι άλλες λύσεις. Μέσα κι έξω από την ρακέτα. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια πολύ δύσκολη αντίπαλος με ψηλά γκαρντ που έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Δεν είναι άτρωτη ομάδα και το ξέρουμε».
Γιάνκοβιτς: «Να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη»
Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς από τη δική του μεριά είπε ο Παναθηναϊκός δεν επιτρέπεται να κάνει τα λάθη του 4ου δεκάλεπτου ενώ τόνισε πως πρέπει να … πέσουν κορμιά.
«Είδαμε στο βίντεο ότι παρά το ότι καταφέραμε να πάρουμε μια σπουδαία νίκη κάναμε πάρα πολλά λάθη τακτικής. Ο προπονητής μας μας ζήτησε να μην επαναλάβουμε αυτά τα λάθη. Για παράδειγμα είναι ανεπίτρεπτο να δεχόμαστε 32 πόντους σε ένα δεκάλεπτο, όπως έγινε στο τέταρτο. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια εξαιρετική ομάδα και ένα ακόμα στοιχείο το οποίο θα πρέπει να προσέξουμε είναι το τρανζίσιον. Δεχθήκαμε περίπου 20 εύκολους πόντους στο ματς της Δευτέρας και αυτό δεν ήταν καθόλου καλό για εμάς».
Για τα ποσοστά του Παναθηναϊκού στα τρίποντα: «Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να έχουμε ξανά αυτά τα ποσοστά που είχαμε στο τρίτο ματς. Ήταν εξωπραγματικά. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να έχουμε κι άλλες λύσεις, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε προβλήματα στους αντιπάλους μας. Επίσης θα πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα στην άμυνα. Θα πρέπει να πέσουν… κορμιά. Ο κόσμος μας βοήθησε και πάλι πάρα πολύ και αύριο περιμένουμε να είναι ακόμα περισσότεροι δίπλα μας για να μπορέσουμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα».

Σχετικά άρθρα