Κέρδισε το Πούλιτζερ αλλά παραιτήθηκε γιατί δεν του έφταναν ούτε για το νοίκι

22 Απριλίου 2015

Μία ακόμη απόδειξη ότι η πραγματική δημοσιογραφία δεν πληρώνεται με τίποτα είναι ο ρεπόρτερ Ρόμπ Κούζνια της Daily Breeze, μιας μικρής εφημερίδας της Καλιφόρνιας η οποία εξέπληξε με την βράβευσή της φέτος με βραβείο Πούλιτζερ, την υψηλότερη δημοσιογραφική διάκριση των ΗΠΑ.

Ο Κούζνια δεν εργάζεται πλέον ως δημοσιογράφος, καθώς η δουλειά αυτή δεν του εξασφάλιζε το νοίκι του.
Η Daily Breeze, μια εφημερίδα με 63.000 συνδρομητές και συνολικά 7 δημοσιογράφους, βραβεύτηκε την Δευτέρα με το βραβείο Πούλιτζερ για μια έρευνά της για την διαφθορά σε ένα σχολείο της περιοχής.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο LA Observed, ο οποίος αποκάλυψε την πληροφορία αυτή, ο Κούζνια εγκατέλειψε την εφημερίδα για μια θέση υπευθύνου γραφείου Τύπου.
Η LA Observed αναφέρει χαρακτηριστικά «Του μιλήσαμε το απόγευμα και εξέφρασε την λύπη του που δεν είναι πια δημοσιογράφος, αλλά είπε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο να τα βγάλει πέρα με τον μισθό του δημοσιογράφου και να νοικιάζει ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Λος Άντζελες».
Ο 39χρονος πρώην δημοσιογράφος εξήγησε επίσης στους New York Times ότι προτού εγκαταλείψει την θέση του είχε πάρει αύξηση προσθέτοντας πως «Όμως τα χρήματα αυτά εξακολουθούσαν να μην είναι αρκετά»
Ο Κούζνια απέρριψε την ιδέα να επιστρέψει στην δημοσιογραφία.

koutipandoras


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πόσο γόνιμη είσαι;
Γυναικολογία
Πόσο γόνιμη είσαι;