«Χρωστούν» Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Έκπληκτοι μάθαμε ότι σε αυτή την περίεργη χώρα οι ομάδες πρέπει ανά συμβόλαιο αθλητή να πληρώνουν παράβολο στο συνδικαλιστικό τους όργανο. Στηριζόμενος σε αυτόν τον κωμικό κανονισμό ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών εγκαλεί Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ γιατί -λέει-  δεν είναι «εντάξει» στις υποχρεώσεις τους προς τον ΠΑΣΑΠ.
Ο ΠΑΣΑΠ ,που επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αντί να βγάλει στη σέντρα ομάδες και παράγοντες που αφήνουν απλήρωτους και εξαθλιωμένους παίκτες και προπονητές φροντίζει πρωτοφανώς για τα του οίκου του με το άλλοθι της φροντίδας των μελών του. Πότε έβγαλε παρόμοια ανακοίνωση για κωμικοτραγικές καταστάσεις με υποχρεώσεις ομάδων προς τα μέλη του και για χρέη που «διακανονίστηκαν» με τον πλέον άθλιο τρόπο, στέλνοντας στο χιόνι τεράστιο μέρος του αρχικού χρέους;
Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα του ευκαιριακού συνδικαλισμού, όπου οι αρχηγοί του διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο αμάσητη.
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ:
“Μία ημέρα πριν την έναρξη των τελικών της Volley League, ο ΠΑ.Σ.Α.Π. βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσει τον φίλαθλο κόσμο για την στάση των δύο φιναλίστ του πρωταθλήματος απέναντι στον Συνδεσμό μας και την νομιμότητα.
Συγκεκριμένα:
Βάσει του Κανονισμού Σχέσεων Αθλητών-ΤΑΑ, απαραίτητη προϋπόθεση έγκρισης συμβολαίων είναι η καταβολή ενός παραβόλου ανά συμβόλαιο προς τον ΠΑΣΑΠ.
Μέχρι φέτος την παραπάνω υποχρέωση την διευθετούσε η ΕΣΑΠ για το σύνολο των ΤΑΑ μέσω της χορηγίας του ΟΠΑΠ. Φέτος λόγω της χορηγικής διαφοροποίησης των ΤΑΑ ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ, η “υποχρέωση” αυτή έπρεπε να καλυφθεί απευθείας από τα δύο αυτά σωματεία.
Τυπικά και με βάση τον Κανονισμό η συγκεκριμένη καταβολή παραβόλου έπρεπε να γίνει ταυτόχρονα με την υπογραφή των συμβολαίων και σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.
Προφανώς η παράταση χρόνου που ζητήθηκε και δόθηκε από τον ΠΑ.Σ.Α.Π. εξελήφθη ως αδυναμία και φτάσαμε σήμερα, παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις και επιστολές μας, μια ημέρα πριν την έναρξη των τελικών, τα ποσά αυτά να παραμένουν απλήρωτα.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου της ΕΣΑΠ τις τελευταίες εβδομάδες, ό,τι τα δύο σωματεία θα καλύψουν το χρέος τους άμεσα, ακόμα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή κίνηση.
Οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε την τακτική αυτή των δύο σωματείων, που με τον τρόπο τους δείχνουν ασέβεια τόσο προς τον Σύνδεσμό μας, όσο και προς την διοργανώτρια αρχή, εκθέτοντάς την για την “παράτυπη” έγκριση των ανωτέρω συμβολαίων.
Στη δημοκρατία οι τύποι και η νομιμότητα είναι ουσία και πρέπει να τηρούνται από όλους χωρίς εξαιρέσεις.
Καλούμε για ακόμη μια φορά, δημόσια πλέον, τα σωματεία αυτά να ανταποκριθούν στις εκ του Κανονισμού υποχρεώσεις τους, σε αντίθετη περίπτωση, ο ΠΑΣΑΠ επιφυλλάσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του ενώπιον κάθε αρμόδιας Αρχής”.

Σχετικά άρθρα