Σφαιρόπουλος: «Ομαδική άμυνα και επιθετική πολυφωνία»

Ο Ολυμπιακός έχει ματς μπολ την Πέμπτη κόντρα στην Μπαρτσελόνα και θέλει να σφραγίσει το εισιτήριο για το Final 4 της Ευρωλίγκας στο σπίτι του χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψει στη Βαρκελώνη.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε ότι το παιχνίδι θέλει πολύ μεγάλη προσοχή και ο Ολυμπιακός θα πρέπει με την άμυνα του να μην δώσει εύκολους πόντους στη Μπαρτσελόνα.
Αναλυτικά:
«Θέλει μεγάλη προσοχή το παιχνίδι, δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στο 2-1 και πρέπει να δούμε το ματς μεμονωμένα. Θα πρέπει να έχουμε τα στοιχεία που χρειαζόμαστε πάντα: Καλή άμυνα, συγκέντρωση στο πλάνο που έχουμε, καλή επιθετική λειτουργία με σωστό διάβασμα της άμυνας του αντιπάλου. Θα πρέπει να κοιτάξουμε κάποια διαστήματα που η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη και να μην τους δώσουμε εύκολους πόντους», είπε αρχικά.
Για τα κρίσιμα σουτ: «Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε σωστή λειτουργία. Το ποιος θα πάρει στο τέλος κάποια προσπάθεια, εξαρτάται και το τι θα σου δώσει η άμυνα. Κάθε άμυνα παίρνει κάποια ρίσκα, όπως και η δική μας. Ασφαλώς όλοι οι παίκτες πρέπει να προσφέρουν και το έκαναν και στο χθεσινό παιχνίδι, ακόμη κι όσοι δεν σκόραραν. Χθες ο Σλούκας έδωσε 5 ασίστ και ο Παπαπέτρου πήρε 4 ριμπάουντ, αλλά και άλλα παιδιά όπως ο Αγραβάνης και ο Ντάρντεν, που εξουδετέρωσε ξανά τον Τόμας. Όλοι συνεισφέρουν, έστω κι αν αυτό δεν φαίνεται στον πολύ κόσμο. Το θέμα είναι να λειτουργήσουμε ομαδικά στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση να έχουμε πολυφωνία».
Για τη δουλειά που κάνουν Ντάστον και Ντάρντεν: «Και οι δύο ψηλοί μας βοηθάνε πολύ στο παιχνίδι. Βγάζουν μακριά από το καλάθι τον Ναβάρο και μετά τρέχουν γρήγορα μέσα για να αντιμετωπίσουν δύο πολύ ψηλούς παίκτες. Κάνουν πολύ καλή δουλειά κι ελπίζουμε να κάνουν το ίδιο και την Πέμπτη».
Για τα ατού της Μπαρτσελόνα: «Δεν είναι μόνο ο Όλεσον, είναι και ο Ντόελμαν, ο Τόμας, ο Χουέρτας, αλλά και άλλοι που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Πρέπει να είμαστε ετοιμοπόλεμοι για όλους τους παίκτες, γιατί πρόκειται για μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης».

Σχετικά άρθρα