«Το πλάνο δεν προχωράει όπως θέλουμε»

«Θέλουμε να δούμε ακόμη περισσότερους Έλληνες να παίζουν», δήλωσε ο Μάνος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος αρνήθηκε ότι τα λόγια του αποτελούν μομφή για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.
Ο Παπαδόπουλος αρχικά εκθείασε τον κόσμο των «πρασίνων»: «Μετά από δύο κακές εμφανίσεις στη Μόσχα η ομάδα έδειξε πως αντέδρασε με έναν εκπληκτικό κόσμο. Θέλω να το τονίσω αυτό. Αυτός είναι ο κόσμος που θέλουμε να βλέπουμε στο γήπεδο. Ήταν καταπληκτικός, έδωσε ώθηση και μας βοήθησε να δείξουμε πως είμαστε ομάδα. Οι στόχοι που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν και που τους ξέρετε όλοι και τους έχει αναφέρει ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι να δημιουργηθεί μία βάση Ελλήνων ταλαντούχων παικτών, οι οποίοι θα ξαναφέρουν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ευρώπης. Δεν λέω της Ελλάδας, γιατί όπως ξέρετε τα τελευταία πολλά χρόνια είμαστε. Θεωρώ ότι νέοι παίκτες παίζουν κι έρχονται περισσότεροι. Σιγά – σιγά ανταποκρίνονται κι άλλοι σε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε».
«Όχι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το πλάνο μας καθώς δεν έχει προχωρήσει όπως θα θέλαμε», απάντησε ο πρόεδρος των «πρασίνων» σε ερώτηση εάν η διοίκηση του Παναθηναϊκού είναι ικανοποιημένη από πλάνο ελληνοποίησης και ανανέωσης και εξήγησε: «Κι αυτό το λέω με βεβαιότητα. Πιστεύουμε σε κάτι παραπάνω όσον αφορά τους στόχους, οι ευρωπαϊκοί μας στόχοι ήταν συγκεκριμένοι. Προκριθήκαμε μετά τον όμιλο στο Toπ-16 με σχετική ευκολία. Μετά είπαμε να προκριθούμε στα στα πλέι όφ. Αυτό θα ήταν κι αυτό σχετικά εύκολα, αλλά τα χαλάσαμε λίγο στο τέλος. Επηρέασαν και οι πολλοί τραυματισμοί στη σεζόν. Δεν είμαι ικανοποιημένος, όμως, γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να διεκδικεί όλους τους τίτλους. Ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος, όταν χάνουμε. Ακόμα κι απόψε, μπορούσαμε να κερδίσουμε, παρόλο που παίζαμε με μία καλύτερη ομάδα. Ακόμα κι όταν χάνεις, πρέπει να μάχεσαι στο γήπεδο και να δίνεις συγχαρητήρια στον αντίπαλο, γιατί ήταν καλύτερος. Πρέπει να ξέρεις γιατί έχασες».
«Δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι», επανέλαβε ο Παπαδόπουλος και τόνισε: «Θέλουμε να δούμε ακόμη περισσότερους Έλληνες παίκτες να παίζουν. Δεν μας ήρθε ξαφνικά. Είναι μία ανάγκη γιατί στην δύσκολη στιγμή που βρίσκεται η Ελλάδα, δεν μπορούν να δαπανηθούν εκατομμύρια για παίκτες όπως π.χ ο Ντε Κολό. Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι παίκτες. Αυτή την δουλειά την έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια και την ξέρουμε πολύ καλά. Αν θέλεις να χαλάσεις λεφτά ξέρεις ποιους παίκτες θα πάρεις. Το ξέρουμε, δεν χρειάζεται να μας πουν ποιους παίκτες θα πάρουμε. Δεν θέλω να πω ονόματα νεαρών παικτών. Πρέπει να παίζεις το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε να δούμε τα νέα παιδιά να παίζουν, όχι απλά για να παίξουν, αλλά για να πάρουν εμπειρίες για κάτι καλύτερο».
Σε ερώτηση εάν όλα όσα δηλώνει είναι μομφή για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο πρόεδρος των «πρασίνων» απάντησε ότι: «Όχι δεν είναι αυτό. Ο προπονητής και ο εκάστοτε προπονητής του Παναθηναϊκού προσπαθεί για το καλύτερο. Αλλωστε ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίζει. Δεν είναι ερώτηση. Σε παρακαλώ πολύ δεν θέλω…»
«Εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα», σχολίασε ο Παπαδόπουλος για τον τελευταίο στόχο της φετινής σεζόν και υπογράμμισε: «Δεν συμφωνώ με αυτούς που λένε πως πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις το πρώταθλημα. Το παίρνεις, όταν είσαι καλύτερος στο γήπεδο. Αυτό έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια κι αυτό φαίνεται όλα αυτά τα χρόνια. Δεν έχεις πάρει έξι ευρωπαϊκά, γιατί είχες κάποια βοήθεια. Ούτε είναι δικαιολογία, όταν χάνεις να λες πως έχασες γιατί υπήρχε ένα σφύριγμα, η μπασκέτα ήταν ομάδα ή γιατί με επηρέασε ο κόσμος. Πάντα παίζουμε στην Ελλάδα με θερμό κοινό σε οποιοδήποτε γήπεδο. Και στη Θεσσαλονίκη το κοινό είναι θερμό. Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε. Θεωρώ ότι αν είμαστε καλύτεροι, θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Αν δεν είμαστε καλύτεροι, δεν πρέπει να το πάρουμε».

Σχετικά άρθρα