Πιτάκια με ανθότυρο και φέτα!

23 Απριλίου 2015

Συστατικά:

 

Για τη ζύμη


2 φλιτζάνια ζεστό γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
4-5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
(αν προτιμάτε, χρησιμοποιήστε έτοιμο φύλλο)

Για τη γέμιση


½ κιλό φρέσκο ανθότυρο
160 γρ φέτα θρύμμα
1 μεγάλο αβγό ελαφρά χτυπημένο
ψιλοκομμένη μέντα σε ποσότητα ανάλογη με τη γεύση που θέλετε

Για το τηγάνισμα


2-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

 

Οδηγίες:

 

  • Βάζετε το ζεστό γάλα σε ένα μπολ και διαλύετε μέσα τη μαγιά.
  • Τη σκεπάζετε και την αφήνετε για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος. Την ανακατεύετε με ένα φλιτζάνι αλεύρι και με το αλάτι.
  • Συνεχίζετε να προσθέτετε το αλεύρι σε δόσεις μισού φλιτζανιού, ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα ώσπου να αρχίσει να σχηματίζεται μια μαλακή ζύμη. Ζυμώνετε επί 10 λεπτά.
  • Η ζύμη θα αρχίσει να κολλάει. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε να «ξεκουραστεί» σε ένα ζεστό μέρος για μία ώρα.
  • Η ζύμη θα φουσκώσει και θα γίνει σαν σφουγγάρι.
  • Εν τω μεταξύ, αναμειγνύετε τα τυριά, τα αβγά και τη μέντα.
  • Για να κάνετε τα πιτάκια, ζεσταίνετε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που έχετε βάλει σε μέτρια φωτιά.
  • Έχετε κοντά σας ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο. Παίρνετε μία μπάλα ζύμη και την ανοίγετε φύλλο, όσο πιο λεπτό γίνετε.
  • Σκεπάζετε τα φύλλα με ένα πανί, ώστε να μην ξεραθούν.
  • Κόβετε το κάθε φύλλο σε λωρίδες πλάτους 7 και μήκους 40 εκατοστών περίπου.
  • Βάζετε στην άκρη της κάθε λωρίδας μία κουταλιά της σούπας γέμιση και την τυλίγετε τριγωνικά.
  • Βουτάτε στο λάδι τα ακροδάχτυλά σας και πιέζετε τις πλευρές του τριγώνου ώστε να κολλήσουν καλά.
  • Το βάζετε στο καυτό λάδι και το τηγανίζετε 3 με 4 λεπτά. Γυρίζετε το πιτάκι με μια σπάτουλα και το τηγανίζετε κι από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει.
  • Το βγάζετε από το λάδι με μια τρυπητή σπάτουλα και το στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.
  • Συνεχίζετε, αντικαθιστώντας το λάδι κάθε 5 ή 6 πιτάκια. Σερβίρονται ζεστά.

 

 

 

http://www.gourmed.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ