«Η τύχη πάει με τους ισχυρούς»!

«Η νίκη και η τύχη πάει με τους ισχυρούς και η ισχυρότερη ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός στην σειρά κόντρα στην Μπαρτσελόνα», υπογράμμισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τον θριαμβευτική πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης (15-17/5).
«Αναμφισβήτητα, είναι μεγάλη ημέρα για την ομάδα μας», δήλωσε αρχικά ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας του Ολυμπιακού και εξήγησε: «Είναι μεγάλη και ιστορική πρόκριση. Πιστεύω πως ήμασταν καλύτεροι στις λεπτομέρειες και πολύ καλύτεροι στο δεύτερο ματς στη Βαρκελώνη. Γενικότερα, ήμασταν καλύτεροι στη συγκεκριμένη σειρά, παρότι η Μπαρτσελόνα είναι πολύ καλή ομάδα και πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Είχαμε εις βάρος μας την αρνητική παράδοση με την Μπαρτσελόνα, για αυτό η πρόκρισή μας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Καταφέραμε να την κερδίσουμε τρεις διαδοχικές φορές».
«Είχαμε πίεση, θέλαμε να κερδίσουμε, έπρεπε να κερδίσουμε γιατί δεν θέλαμε να οδηγηθεί η σειρά σε πέμπτο αγώνα», συνέχισε ο Σφαιρόπουλος και επισήμανε: «Μπλοκάραμε επιθετικά, αδυνάτισε και η άμυνά μας στο δεύτερο δεκάλεπτο, κυρίως από το λάθος διάβασμα. Αλλάξαμε το σκεπτικό μας στο δεύτερο ημίχρονο, δυναμώσαμε την άμυνά μας και βάλαμε και πολλούς πόντους. Το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ, νομίζω πως η νίκη και η τύχη πάει με τους ισχυρούς και η ισχυρότερη ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός στη συγκεκριμένη σειρά».
«Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια, αφιερώνουμε την πρόκριση στους προέδρους μας που πασχίζουν καθημερινά και τον κόσμο, που μας έσπρωξε όταν ήμασταν πίσω», δήλωσε, επίσης, ο κόουτς των «ερυθρόλευκων». «Τον ευχαριστούμε. Τους θέλουμε κοντά μας και στις επιτυχίες και στα δύσκολα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, έδειξαν ψυχικό σθένος ακόμα κι όταν φάνηκε πως το παιχνίδι πάει να χαθεί. Συγχαρητήρια σε ολόκληρο το σταφ, τους φροντιστές, τους φυσιοθεραπευτές, το προσωπικά, αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια, πρώτα στους παίκτες και μετά σε όλους τους υπόλοιπους που δουλεύουν νυχθημερόν για αυτή την ομάδα».
Για τους διαδοχικούς τραυματισμούς, που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός στην διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς, ο Σφαιρόπουλος είπε: «Είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, ήταν μεγάλο το διάστημα. Είχαμε τεράστιο ντεσαβαντάζ, αλλά κάναμε υπομονή και κουράγιο. Κάναμε τη λιγότερη ρωσική οπισθοχώρηση (σ.σ. εξήγησε, στη συνέχεια, αναλυτικά τι έγινε τότε). Παλεύαμε με νύχια και με δόντια να κερδίσουμε τα ματς, με ελλιπές ρόστερ, με παίκτες που δεν έπαιζαν στη θέση τους. Κάναμε την αντεπίθεσή μας, όμως. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους».
«Δεν υπάρχουν παίκτες σαν το Σπανούλη, κάνει τη διαφορά, δεν βγαίνουν κάθε χρόνο τέτοιοι παίκτες», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων». «Κοντά του, όμως, υπάρχουν εξίσου καλοί Έλληνες παίκτες και ξένοι που έχουν παίξει και σε Final Four και σε μεγάλες ομάδες. Ναι μεν έχουμε παίκτες πρωταγωνιστές, αλλά πάνω από όλα μας διακρίνει η ομαδικότητα. Δουλεύουμε πάντα με ομαδικό πνεύμα. Έχουμε παίκτες τόσους μεγάλου βεληνεκούς που έχουν βάλει το «εγώ» τους κάτω από την ομάδα».
Σε ερώτηση για τι σχεδίασε για την τελευταία επίθεση, ο Σφαιρόπουλος απάντησε: «Ασφαλώς, δεν είχε σχεδιαστεί να πάρει την τελευταία επίθεση ο Πρίντεζης. Είχαμε, όμως, ένα ευέλικτο σχήμα στο παρκέ. Όλοι θα μπορούσαν να σουτάρουν. Ήμασταν τυχεροί, ο Σλούκας διάβασε τη φάση, βρήκε τον Πρίντεζη μόνο του κι ευστόχησε».
 

Σχετικά άρθρα