Απίστευτη τούρτα με κακάο και μπισκότα!

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>YΛIKA ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ:</strong></span></p>
<ul>
<li><span>350 γρ. μπισκότα digestive </span></li>
<li><span>250 γρ. βούτυρο LURPAK</span></li>
<li><span>190 γρ. ζάχαρη άχνη</span></li>
<li><span>2 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ</span></li>
<li><span>50 γρ. κακάο ION</span></li>
<li><span>60 γρ. κονιάκ</span></li>
<li><span>600 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά </span></li>
<li><span>60 γρ. ζάχαρη άχνη</span></li>
<li><span>30 γρ. κονιάκ</span></li>
</ul>
<div> </div>
<div> </div>
<div> </div>
<div><span style="text-decoration: underline;"><strong>EKTEΛEΣH ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ:</strong></span></div>
<div> </div>
<div><br /><span>Τεμαχίζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά, το κακάο και το κονιάκ ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα γίνει λείο το ρίχνουμε πάνω στα τεμαχισμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα μπισκότα.</span><br /><span>Αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. πιέζοντας το προς τα κάτω. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη σε σαντιγί. Όταν αρχίσει να σφίγγει, προσθέτουμε το κονιάκ. Ξεφορμάρουμε το γλυκό με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Με σακούλα ζαχαροπλαστικής γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας με τη σαντιγί.</span></div>
<div><span><br /></span></div>
<div><span><br /></span></div>
<div><span>http://www.glykes-alchimies.gr/</span></div>

Σχετικά άρθρα