Για ένα γλυκό πρωινό: Μαρμελάδα μπανάνα

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<ul>
<li>1 κιλό μπανάνες</li>
<li>100 γρ. νερό</li>
<li>700 γρ. ζάχαρη</li>
<li>80 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού</li>
<li>100 γρ. ρούμι, κατά προτίμηση μαύρο</li>
</ul>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Διαδικασία</strong></span></p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong><br /></strong></span></p>
<p>Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Μόλις πάρει βράση το μείγμα, ρίχνουμε τις μπανάνες και βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, για να μην κολλήσουν στον πάτο. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν διαλυθούν οι μπανάνες μέσα σε ένα πυκνό σιρόπι. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> See more at: http://www.steliosparliaros.gr/frouta/marmelades/marmelada-banana/#sthash.WRpWnvjs.dpuf</p>

Σχετικά άρθρα