Μπαστούνια σφολιάτας με πιπεριά φλωρίνης και φέτα

24 Απριλίου 2015
Συστατικά
  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας

Για τη γέμιση

  • 300 γρ φέτα
  • 300 γρ ανθότυρο
  • 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε κύβους 1x1εκ.
  • 10 π.ιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 αβγό και 1 κρόκο για το άλλειμα
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • θυμάρι ξερό
  • σουσάμι ή λιναρόσπορο για πασπάλισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση θρυμματίζοντας τη φέτα και το ανθότυρο.
  • Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώνουμε σε τρια σημεία ίσης απόστασης τη γέμιση αφήνοντας 2 δάχτυλα από τις άκρες και μεταξύ τους σχηματίζοντας λωρίδες.
  • Με ένα πινέλο αλλείφουμε τις άκρες και τα κενά με λίγο νερό.
  • Τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτας και με τη βοήθεια του πλάστη πιέζουμε τις άκρες και τα κενά ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε οριζόντια την κάθε λωρίδα και τις μεταφέρουμε σε δυο ταψιά που έχουμε βάλει λαδόκολλες πάνω στις οποίες  έχουμε πασπαλίσει λίγο αλεύρι.
  • Αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου τον κρόκο αραιωμένο με πολύ λίγο νερό το κάθε μπαστούνι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε στο φούρνο 45 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν τα ρολλά και να έχει ψηθεί η σφολιάτα. 

 

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ