«Ο ΠΑΟΚ θέλει αποτέλεσμα-Ξένος ο τεχνικός διευθυντής»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος, με δηλώσεις του αναφέρθηκε στα τρέχοντα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μεταξύ των άλλων ανέφερε πως ο ΠΑΟΚ θέλει και ζητά αποτέλεσμα για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ τόνισε πως ξένος θα είναι ο τεχνικός διευθυντής.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κυριάκος Κυριάκος:

«Ο ΠΑΟΚ λέει πως δεν έφτασε σε οριακή κατάσταση επειδή ο Υπουργός πήρε μία πρωτοβουλία. Το ποδόσφαιρο από πολύ πριν έφτασε σε οριακή κατάσταση. Εμείς επίσημα ζητάμε την παρέμβαση της Πολιτείας. Αν υπήρχε διάθεση αυτοκάθαρσης από το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είχε γίνει. Η λύση είναι μία και είναι η κρατική παρέμβαση. Καμία φορά για να ξυπνήσεις έναν κοιμώμενο γίγαντα, όπως είναι οι διεθνείς Ομοσπονδίες, χρειάζεται να ρίξεις πυροτεχνήματα. Σίγουρα, είναι απευκταία λύση, αυτή του Grexit, αυτό δεν το συζητάμε. Πιστεύουμε πως αν δεν βάλει στο παιχνίδι την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ δεν θα έρθει από αλλού η κάθαρση. Πλέον το πρόβλημα που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο το παραδέχονται και οι διεθνείς Ομοσπονδίες. Εμείς πιστεύουμε πως καλά κάνει και κινεί τις κινήσεις που είναι απαραίτητες να ξυπνήσει η κοινή γνώμη και να προβεί σε αυτοκάθαρση. Δεν μιλάμε για υγιές ποδόσφαιρο και αυτό πρέπει να αλλάξει. Κάναμε πολλές κινήσεις, οι περισσότερες έμειναν κρυφές στο τέλος της διαδρομής αυτής θα δούμε τι έπραξε ο καθένας».

Για τις κινήσεις που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ: «Εμείς ζητάμε αποτέλεσμα. Το να επενδύεις επικοινωνιακά σε μία δικαστική περιπέτεια αν δεν έχει αποτέλεσμα ουσία δεν κερδίζεις κάτι. Θα έρθει η ώρα πολύ σύντομα που θα αναλυθεί όλη η στρατηγική και οι κινήσεις που έκανε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε χαρούμενοι που φτάνουμε στο τέλος όλης αυτής της διαδρομής. Θα είμαστε οι πρώτοι που θα χαρούμε να φανεί πως το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καθαρό. Εμείς εξ’ αρχής έχουμε μία ξεκάθαρη και συγκεκριμένη στάση. Πολλοί συμφωνούν, πολλοί διαφωνούν. Από την αρχή έπρεπε να γίνουν στοχευμένες κινήσεις από όσους επιθυμούν την κάθαρση και να γίνει συνεννόηση. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να περιμένει. Πριν δύο χρόνια καταθέταμε προτάσεις κάναμε συναντήσεις και εκφράζαμε τον προβληματισμό μας να φύγει η κουβέντα από την ατζέντα των τουρνικέ και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου».

Για τη στάση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού: «Εμείς έχουμε ξεκάθαρη θέση. Το θέμα είναι αυτοί αν θέλουν να πράξουν. Η αρχή μας είναι να γίνει σκληρή διαπραγμάτευση. Δεν σχολιάζουμε πως νομίζει ο κάθε ιδιοκτήτης ή πρόεδρος πως θα προασπίσει τα συμφέροντα της ομάδας του. Δεν πιστεύουμε πως η διαδρομή καταλήγει σε Grexit. Η διαδρομή καταλήγει πιστεύουμε σε μία λύση».

Για το θέμα των χρεών: «Είμαστε έτοιμη να κάνουμε χρήση της ρύθμισης. Δεν εξαρτάται τόσο πολύ από εμάς όσο από τους κρατικούς μηχανισμούς. Δεν ξέρω πόσες μέρες θα πάρει, αυτό που μπορώ να πω είναι πως είμαστε έτοιμοι».

Ξένος ο τεχνικός διευθυντής

Ο Κυριάκος μίλησε και θέματα που αφορούν την ομάδα, και τόνισε ότι πιθανότατα, ο νέος τεχνικός διευθυντής θα είναι ξένος.

Για το θέμα του τεχνικού διευθυντή: «Ο ΠΑΟΚ έχει σχέδιο, έχει και φιλοσοφία που θα πατήσει πάνω ο νέος τεχνικός διευθυντής. Δεν αλλάζουν οι ημερομηνίες που έχουμε πει ούτε χάνεται καιρός, αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι πως δεν επικοινωνούμε τις κινήσεις που κάνουμε. Το να διαρρέεις ονόματα ή ραντεβού δεν οδηγεί πουθενά. Το σημαντικό είναι πως ο ΠΑΟΚ κάνει τα πρόσωπα και όχι τα πρόσωπα τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να ξεφύγουμε από αυτή την πληγή. Δεν ψάχνουμε μάγος, ψάχνουμε ανθρώπους με κοινή λογική. Πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι. Στόχος είναι να υπάρξει σωστή επικοινωνία, ώστε όλοι να ξέρουν τι πλάνο να περιμένουν από τον ΠΑΟΚ τα επόμενα χρόνια. Μπορεί να είναι ξένος, μπορεί να είναι έλληνας. Οι πιο πολλές πιθανότητες είναι να είναι ξένος».

Για τις συζητήσεις και με παίκτες: «Γίνονται συζητήσεις και για τη στελέχωση και με παίκτες. Εχουν γίνει επαφές το τελευταία διάστημα για τον καταρτισμό του πλάνου της επόμενης σεζόν. Πολύ σύντομα και ίσως συμπέσει με αρκετές καλές ειδήσεις θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε ένα ρεαλιστικό πλάνο που θα είναι στο πλαίσιο των όσων έχουμε πει στο παρελθόν. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν ιδιοκτήτη που έχει κάνει μία τεράστια επένδυση. Θα περίμενε κανείς να έχει κουραστεί, όμως αυτός είναι έτοιμος να ανακοινώσει μια σειρά πραγμάτων που θα έχουν να κάνουν με το αύριο του συλλόγου».

Σχετικά άρθρα