Νεογέννητο μωράκι έγινε ο νεότερος δωρητής οργάνων στον κόσμο

24 Απριλίου 2015

Την απόφαση να δωρίσουν τους νεφρούς του νεογέννητου αγοριού τους που έπασχε από ανίατη ασθένεια, αποφάσισαν γονείς στη Βρετανία. Το νεογέννητο, που έζησε μόλις 100 λεπτά έγινε ο νεότερος δωρητής οργάνων στην ιστορία των μεταμοσχεύσεων.

Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε πριν από έναν χρόνο, όμως έγινε γνωστή μόλις σήμερα.

Ο νεογέννητος Τέντι, που είχε και ένα δίδυμο αδελφάκι το οποίο είναι καλά στην υγεία του, έπασχε από ανεγκεφαλία: ο εγκέφαλός του δεν είχε αναπτυχθεί και ήταν βέβαιο ότι θα πέθαινε λίγες ώρες μετά τη γέννησή του, σύμφωνα με την υπηρεσία δωρεάς οργάνων του NHS.

Οι γονείς γνώριζαν από την 12η εβδομάδα της κύησης ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα για το ένα από τα δίδυμα αγοράκια τους. Μάλιστα οι γιατροί είχαν προτείνει στη μητέρα να προχωρήσει στη διακοπή της κύησης του μη βιώσιμου εμβρύου.

Όμως οι γονείς, η Τζες Έβανς και ο Μάικ Χούλστον από το Κάρντιφ, «ήθελαν να δουν αν υπήρχε κάποια ελπίδα να γίνει ο Τέντι δωρητής οργάνων» γράφει η Daily Mirror.

Ο Τέντι γεννήθηκε στις 22 Απριλίου 2014 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας. Έζησε μόνο 100 λεπτά και αμέσως μετά τον θάνατό του οι νεφροί του μεταμοσχεύθηκαν σε έναν ενήλικα ασθενή.

Σύμφωνα με τον Δρ Πολ Μέρφι, ειδικό στις μεταμοσχεύσεις, ο Τέντι «ήταν ο νεώτερος δωρητής οργάνων στη Βρετανία» και η δωρεά αυτή «θα αποτελέσει ορόσημο» στην ιστορία των μεταμοσχεύσεων.

koutipandoras.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ