Καλμαζίδης: «Μας έδωσε ενέργεια ο κόσμος»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής βόλεϊ του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης και μίλησε για την νίκη του «Δικεφάλου» επί του Ολυμπιακού στον πρώτο τελικό αλλά και στην συνέχεια της ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Πετύχαμε μια σημαντική νίκη αλλά πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αυτό το παιχνίδι και να δούμε το επόμενο. Έχει δρόμο ακόμα».
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ:
«Η κούραση από τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό μας επιβάρυνε και είμαστε κουρασμένοι όπως και ο Ολυμπιακός. Όταν υπάρχει η κούραση και η ένταση βλέπουμε κάποιες μεταπτώσεις. Υπάρχει πολύ μεγάλη ψυχολογική ένταση και το κάθε παιχνίδι από αυτά είναι σαν τελικός. Θέλει ενέργεια και είναι λογικό να κουραστείς».
Για το γεγονός πως θα πάνε στα λουτρά οι παίκτες:
«Θα πάμε λίγο να χαλαρώσουμε για να φύγει το σφίξιμο και η ένταση. Πρέπει να χαλαρώσουν τα παιδιά».
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ:
«Μας βοηθάει πάρα πολύ, μας εμψυχώνει και μας δίνει ενέργεια ο κόσμος. Όταν μας πιέζει ο αντίπαλος θέλουμε μια ένεση από τον κόσμο και μας την δίνει».
Για τις προσωπικότητες των Γκόμεζ- Χιμένζ:
«Είμαι επαγγελματίες αλλά όχι ψυχροί. Τους ενδιαφέρει η ομάδα και δεν βλέπουν μόνο το οικονομικό. Δίνουν το 100% για την ομάδα. Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο παίκτες αλλά όλοι συμβάλλουν ακόμα και τα παιδιά που δεν παίζουν πολύ. Είμαστε μια ομάδα που παίζουν όλοι».
Για τον Βασίλη Κουρνέτα:
«Ο Βασίλης είναι από τους κορυφαίους βολεϊμπολίστες στην Ελλάδα με άπειρες συμμετοχές στην Εθνική και πολλούς τίτλους».
Για το παιχνίδι στην Αθήνα:
«Θα είναι πολύ δύσκολο και εμείς προσπαθούμε να απομονώσουμε κάθε παιχνίδι και κάθε σετ. Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού. Ίσως υπάρχει πίεση στον αντίπαλο και θα δούμε πως θα αντιδράσει. Θεωρώ πως θα παίξουμε καλύτερα ως ομάδα και υπήρχαν κάποια διαστήματα που δεν με άφησαν ευχαριστημένο. Αυτό είναι λογικό όταν υπάρχει τόσο ένταση και πίεση και είδαμε μεταπτώσεις και από τις δύο οάδες. Ελπίζω να μπορέσουμε να έχουμε πιο σταθερή απόδοση».
Για το γεγονός πως μαζεύτηκαν πολλές σπουδαίες προσωπικότητες στο γήπεδο:
«Ο στόχος μας είναι να φέρουμε κόσμο στο γήπεδο και παιδιά που θα ασχοληθούν με το άθλημα μας».
Για τις ακαδημίες της ομάδας:
«Θεωρώ και προσπαθώ να το περάσω στον πρόεδρο πως δεν είναι δυνατόν η μεγαλύτερη ομάδα στην Βόρεια Ελλάδα να μην έχει εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά στις ακαδημίες».
Για το αν έχει ανανεώσει στον ΠΑΟΚ:
«Δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμα με τον κ. Ανδρέου. Ας τελειώσει το πρωτάθλημα γιατί έχουμε πολλά πράγματα που είμαστε ακόμα πίσω. Πολλά πράγματα πρέπει να οργανωθούν καλύτερα αλλά υπάρχει διάθεση. Είναι δύσκολο να φτάσεις ψηλά αλλά ακόμα πιο δύσκολο είναι να διατηρηθείς στην κορυφή».

Σχετικά άρθρα