«Ζαλάδα» με «πεντάρα» για Μαρσέιγ

Δεν έχει… τελειωμό η κατηφόρα της Μαρσέιγ, καθώς λόγω της κακής της άμυνας, συνετρίβη με 3-5 εντός έδρας για την 34η αγωνιστική από τη Λοριάν, μετά από εκπληκτικό ματς. Η γηπεδούχος χάνει το… Τσάμπιονς Λιγκ, θέτει σε αμφιβολία και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, την ίδια ώρα που η φιλοξενούμενη, πήρε βαθιά βαθμολογική… ανάσα!

Η Μαρσέιγ γνώρισε την 4η σερί ήττα, παρέμεινε στην 4η θέση, στο -2 από την 3η Μονακό. Είναι ισόβαθμη με την Σεντ Ετιέν, στο +3 από τη Μπορντό, στο +5 από τη Μονπελιέ και στο +7 από τη Λιλ! Η Λοριάν επέστεψε στις νίκες και είναι πλέον στο +1 από την ζώνη υποβιβασμού.  

Το ματς στο «Βελοντρόμ» ήταν εκπληκτικό. Η φιλοξενούμενη έκανε το 1-0 στο 9’. Ο Γκασαμά έκανε τη σέντρα από δεξιά,  υποδέχθηκε τη μπάλα ο Ρομέν Φιλιποτό, αυτός με τακουνάκι έδωσε στον Τζόρνταν Αγιού, και ο τελευταίος σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του… Στο 14’ η Λοριάν πέτυχε το 2-0. Ο Τζόρνταν Αγιού έπιασε την πρώτη κεφαλιά, κι ο Φρανσουά Μπελουγκού με δεύτερη σκόραρε… Για τη Μαρσέιγ στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ένα σουτ του Ζινιάκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η γηπεδούχος ισοφάρισε… Στο 58’’, ο Αντρέ Αγιού πήρε το… ριμπάουντ μετά την εκτέλεση φάουλ του Παγιέ που χτύπησε στο δοκάρι της εστίας του Λεκόμτ και μείωσε σε 2-1 για τη Μαρσέιγ.
Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ψυχολογία και στο 67’ ισοφάρισαν σε 2-2 με κεφαλιά από του ύψος του πέναλτι από τον Ζερεμί Μορέλ.
Η Λοριάν… χτύπησε άμεσα και στο 68’ προηγήθηκε ξανά με τον Ρομέν Φιλιποτό. Στο 76’ ο Μπατσουαΐ, που είχε μπει στο ματς στο 69’ ισοφάρισε σε 3-3!
Τελικά η φιλοξενούμενη έκανε το «μπαμ» με γκολ από τον Τζόρνταν Αγιού (δεύτερο προσωπικό) στο 84’ και από τον Οτρέ στο 86’, τη στιγμή που η Μαρσέιγ είχε βγει μπροστά να κυνηγήσει μία νέα ισοφάριση…
Οι συνθέσεις
ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Τζα-Τζετζε (29′ Ρομάο), Ενκουλού, Μορέλ, Αντρέ Αγιού, Αλεσαντρινί, Λεμινά (79′ Μπατσουαΐ), Ιμπουλά-Ουάνγκα, Τοβέν (46′ Οκάμπος), Ζινιάκ.
ΛΟΡΙΑΝ: Λεκόμτ, Γκασαμά, Κονέ, Μπελουγκού, Λε Γκοφ, Ζουφρ (81′ Οτρέ), Εν’ Ντονγκ, Μοστεφά, Φιλιποτό (74′ Μπαρτέλμ), Μεσλούμπ (63′ Αμπντουλά), Τζόρνταν Αγιού.

Σχετικά άρθρα