Πρίντεζης: «Το καλύτερο δυνατό για να το πάρουμε»

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Final 4 της Ευρωλίγκας στη Μαδρίτης και αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σειράς με τη Μπαρτσελόνα δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Πρίντεζη.
Ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε στη Sportday τόσο για τη σειρά με τους Καταλανούς, όσο και για το Final 4.
Αναλυτικά:
Για την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα: «Είναι σημαντικό επίτευγμα το ότι νικήσαμε τρεις φορές αυτή την ομάδα μέσα σε έξι μέρες, έχοντας κάνει πολύ κακό πρώτο παιχνίδι. Παίξαμε τρομερή άμυνα, βάλαμε κρίσιμα σουτ, είχαμε και την τύχη που πάντα παίζει ρόλο στον αθλητισμό και τα καταφέραμε. Ακόμα και εμείς ίσως να μην πιστεύαμε αυτό που καταφέραμε».
Για το μεγάλο του σουτ: «Σε αυτές τις στιγμές δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς το παραμικρό. Βγήκε πολύ καλά η επίθεση, χάρη στο “διάβασμα” της «παγίδας» από τον Βασίλη (σ.σ. Σπανούλη) και στη συνέχεια ο Κώστας (σ.σ. Σλούκας) είχε το καθαρό μυαλό να μου πασάρει την κατάλληλη στιγμή. Είναι όλοι άξιοι συγχαρητηρίων».
Για την ανατροπή που έκανε ο Ολυμπιακός: «Έχουμε γαλουχηθεί μέσα από πολλές δυσκολίες και χρονιά με τη χρονιά, έχουμε “χτίσει” νοοτροπία ομάδας που δεν παραδίνεται. Είναι φανερό πως η ομάδα έχει “μέταλλο” και παρουσιάζεται πνευματικά έτοιμη την κρίσιμη στιγμή. Δείχνει χαρακτήρα ακόμα και όταν δεν παίζει όσο καλά μπορεί και τα δίνει όλα μέχρι το τέλος. Θεωρώ πως και εγώ και όλοι όσοι είναι μέλη της, είμαστε ευλογημένοι».
Για τα εμπόδια στο δρόμο του Ολυμπιακού: «Όταν παίξαμε χωρίς προβλήματα που δεν ήταν και πολλές φορές, δείξαμε το πραγματικό μας πρόσωπο. Όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους και κάλυψαν σωστά τα “κενά”, γι’ αυτό και η επιτυχία είναι ομαδική και ανήκει σε όλους. Έπαιξε μεγάλο ρόλο η εμπιστοσύνη που νιώθαμε και η πίστη στις δυνατότητές μας. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος μας βοήθησε τρομερά σε όλους τους τομείς και από τη στιγμή που πέρασε την αγωνιστική του φιλοσοφία, παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ. Αυτή η πρόκριση είναι πολύ σημαντική και ιστορική, αλλά έχουμε μπροστά μας μία να πρόκληση που είναι το Final Four. Η χρονιά είναι μεγάλη και έχουμε… συνέχεια».
Για το Final Four: «Πρώτα απ’ όλα είμαστε ευτυχισμένοι που επιστρέφουμε μετά από διάλειμμα ενός χρόνου στην κορυφαία τετράδα. Από εκεί και έπειτα ξέρουμε τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις, αλλά θα πάμε να δώσουμε τη μάχη μας. Η ιστορία έχει αποδείξει πως αυτά τα παιχνίδια είναι θέμα ημέρας, καρδιάς και συγκέντρωσης. Εδώ που φτάσαμε, το μυαλό μας είναι στο πώς θα πάμε εκεί για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να το πάρουμε».
Για το όπλο του Ολυμπιακού: «Έχουμε κερδίσει με το σπαθί μας τον σεβασμό, όπως και εμείς σεβόμαστε όλες τις ομάδες. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι στους κορυφαίους λόγω “χημείας”, σκληρής δουλειάς και χωρίς να έχεις δώσει ένα τσουβάλι λεφτά. Αυτό πιστώνεται σε όλους, αλλά και στη διοίκηση για το.. μονοπάτι που έχει ακολουθήσει».

Σχετικά άρθρα