Ισπανική δυάδα

Στο 94ο λεπτό του αγώνα Φιορεντίνα  – Ντιναμό Κιέβου (2-0) την περασμένη Πέμπτη βγάλαμε τα… σπασμένα του μεσοβδόμαδου τριημέρου, καθώς πέρασε η δυάδα με over Νάπολι (2-2 με τη Βόλφσμπουργκ) και το «2-3 γκολ» στον αγώνα της Φιορεντίνα. Μας κράτησε όρθιους το Γιουρόπα, αφού δε μας πήγε καλά το Λιμπερταδόρες, Τρίτη και Τετάρτη. «Γεμάτο» είναι το αποψινό κουπόνι, είχαμε βγάλει αρκετά παιχνίδια, αποφασίσαμε να κάνουμε, όμως, ένα γερό… ξεσκαρτάρισμα και καταλήξαμε στην κάτωθι δυάδα.
268   ΟΣΑΣΟΥΝΑ – ΑΛΜΠΑΘΕΤΕ  1       2,00
Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης για την Οσασούνα. Μετράει 12 παιχνίδια χωρίς νίκη, έπεσε στην επικίνδυνη ζώνη (βρίσκεται στο -2 από τις θέσεις που οδηγούν στην παραμονή), είναι ορατός, πλέον, ο κίνδυνος του υποβιβασμού. Υπάρχει γενική συσπείρωση στην ομάδα (θα έχει για ακόμη μία φορά και τη στήριξη των χιλιάδων οπαδών της), ενώ κρατήθηκε στο πόστο του και ο προπονητής Ματέο παρά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Αλλο ένα βέβαια, είναι πολύ πιθανό να τον στείλει… σπίτι του. Η Αλμπαθέτε βρίσκεται στο +8  από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχει τα περιθώρια για να γκελάρει. Εκτός έδρας χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικότητάς της (4-3-10). Κακά τα ψέματα, αγωνιστικά δεν βγαίνει ο «άσος». Θα τον ποντάρουμε, όμως, επειδή η Οσασούνα είναι τεράστιο όνομα για την κατηγορία και κανείς δεν θέλει να τη δει να υποβιβάζεται στην Τερθέρα (σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην Ισπανία). Περιμένουμε να… μιλήσει η φανέλα, να πάρει ορισμένα σφυρίγματα εάν χρειαστεί, να παίξει μια φορά μπάλα αντάξια του ρόστερ που διαθέτει και να μας πληρώσει!
348   ΣΟΣΙΕΔΑΔ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ      1       2,90
Η Σοσιεδάδ έχει μεγάλη ευκαιρία απόψε να πάρει ρεβάνς από τη Βιγιαρεάλ για τον αποκλεισμό της στο Κύπελλο, αλλά και να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες έχει για την 7η θέση που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει στο Γιουρόπα. Η αντίπαλός της βρίσκεται σε κακή κατάσταση (0-4-4 στα τελευταία 8 ανεξαρτήτως διοργάνωσης), παρουσιάζει σημάδια κούρασης και το σημαντικότερο, κατεβαίνει με σημαντικότατες απουσίες. Ούτε λίγο ούτε πολύ θα απουσιάσουν 7 πρωτοκλασάτα ονόματα, το κενό των οποίων δεν καλύπτεται σε καμία περίπτωση. Είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα για τους Βαλενθιάνους που ο Μαρθελίνο αναγκάστηκε να πάρει αρκετούς παίκτες από τη δεύτερη ομάδα προκειμένου να συμπληρώσει 18άδα.

Σχετικά άρθρα