Παιδικοί φόβοι ανά ηλικία: Τι τρέμουν περισσότερο και πώς να το βοηθήσεις
Κάθε παιδί ανά ηλικία έχει τους δικούς του φόβους και φοβίες. Ως γονιός θα πρέπει να το βοηθήσετε να διαχειριστεί ό, τι το κάνει να τρομάζει, είτε αυτό είναι ένας ξένος είτε το σκοτάδι της νύχτας. Μην ξεχνάτε ότι όλοι έχουμε τις φοβίες μας.
Ο ρόλος της γιαγιάς: Πότε βοηθάει και πότε όχι
Η γιαγιά αποτελεί από το παρελθόν μέχρι σήμερα «σταθερή αξία» στην ελληνική οικογένεια. Είναι ο άνθρωπος «μπαλαντέρ» που θα δουλέψει και θα βοηθήσει σε διαφορετικές θέσεις ανάλογα με τις ανάγκες των παιδιών και των εγγονιών του.
4 εμπόδια που βάζεις στην ανάπτυξη του παιδιού σου χωρίς να το καταλαβαίνεις
Τα παιδιά είναι και πρέπει να μείνουν παιδιά, να μεγαλώσουν διανύοντας τα χωράφια της παιδικότητας τους, να περάσουν το φάσμα της αθωότητας τους, να μάθουν μέσα από τα λάθη , να πέσουν , να χτυπήσουν, να λερωθούν, να τσακωθούν, να...
Φθινοπωρινές δραστηριότητες για σένα και το παιδί!
Οι διακοπές του Αυγούστου πλέον αποτελούν παρελθόν, ενώ μικροί και μεγάλοι καλούμαστε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα, είτε αυτό λέγεται «δουλειά» είτε «σχολείο».
Τι είναι η απόφραξη ρινοδακρυικού πόρου;
Το συχνότερο αίτιο που δακρύζουν και κοκκινίζουν τα μάτια στα παιδιά, ειδικά κάτω του ενός έτους, είναι η καθυστερημένη ανάπτυξη του ρινοδακρυικού συστήματος που μεταφέρει τα δάκρυα από τα μάτια στη μύτη.
9+1 tips για να... αποκωδικοποιήσεις το κλάμα του μωρού σου
Έρευνες έχουν δείξει ότι όσο πιο γρήγορα και όσο πιο… μητρικά ανταποκρίνεστε στο κλάμα του, τόσο πιο εύκολα θα μάθει ένα μωρό να είναι υπομονετικό και να… μειώσει το κλάμα του μεγαλώνοντας όταν θέλει κάτι.
Ζωγραφίζουμε με το παιδί όσα δεν μπορούμε να πούμε με λέξεις
Είναι γνωστό ότι «μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις», τόση δύναμη έχει και τόσο εκφραστική μπορεί να είναι, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη ζωγραφιά ενός παιδιού.
Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά: «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων»
Οικογενειακά προγράμματα και εκπαιδευτικές δράσεις, Σάββατα και Κυριακές, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων», από το Μουσείο της Ακρόπολης και το Ίδρυμα Ωνάση.
Θέλω να κόψω τον θηλασμό στην 16 μηνών κόρη μου, αλλά δυσκολεύομαι. Τι να κάνω;
Θέλω βασικά αν όχι να κόψω, να μειώσω τους θηλασμούς σε έναν το βράδυ το πολύ, γιατί περιμένω και άλλο μωράκι. Ξυπνάει και τρεις φορές τα βράδια και είμαστε και εγώ και ο άντρας μου ράκος.
Διάβασμα & ρόλος / εμπλοκή γονέων: Δωρεάν σεμινάριο για γονείς
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς διεξάγεται το συγκεκριμένο σεμινάριο όπου θα διερευνηθούν τρόποι καλύτερου προγραμματισμού και οργάνωσης του διαβάσματος των παιδιών.
Προηγούμενη σελίδα
Επόμενη Σελίδα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...