Μιλάς πολλές γλώσσες: Ταχύτερη ανάρρωση από εγκεφαλικό επεισόδιο
Τα άτομα που μιλούν δύο ή περισσότερες γλώσσες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να ανακτήσουν τις νοητικές τους λειτουργίες μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Stroke.
Η ασιτία κοιμίζει το μεταβολισμό και σας παχαίνει
Είναι αλήθεια ότι «δεν καίμε θερμίδες» και ότι έχουμε «καταστρέψει» τον μεταβολισμό μας ή μήπως κάτι άλλο συμβαίνει; Ο κ. Κυριάκος Ρέππας κλινικός διαιτολόγος –δατροφολόγος μας απαντά.
Σόγια: Ιδανική για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη
Eνας μεγάλος αριθμός μελετών έχει αποδείξει τις ευεργετικές επιδράσεις του διαιτολογίου με σόγια στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
Καρκίνος του Πνεύμονα: Πώς θα αντιμετωπίσω τον κίνδυνο;
Ο ιστολογικός τύπος του ΚΠ. Η χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιείται κατεξοχήν στην αντιμετώπιση του μη μικροκυτταρικού ΚΠ. Δεν αποτελεί θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό ΚΠ, εκτός από σπάνιες μεμονωμένες περιπτώσεις όπου ο ογκολόγος ιατρός θα κρίνει ότι υπάρχει ένδειξη.
Ποια είναι τα σημάδια έλλειψης σιδήρου
Πρόκειται για ένα μέταλλο ζωτικής σημασίας, το σημαντικότερο για τον οργανισμό μας, καθώς ο κύριος ρόλος του είναι να μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς του σώματος.
Οστεοπόρωση. Τι πρέπει να προσέχεις απο μικρή ηλικία για να μη νοσήσεις
Σιωπηλή επιδημία είναι η οστεοπόρωση, με το 34% των πολιτών να μην έχει κάνει ποτέ εξέταση για τη νόσο, και με μόλις 2 στους 10 ασθενείς με διαγνωσμένη οστεοπόρωση να λαμβάνουν θεραπεία για την πάθηση τους.
Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Τι το δημιουργεί, ποιοι κινδυνεύουν
Η χρόνια κόπωση χαρακτηρίζεται από επίμονη, υποτροπιάζουσα κόπωση διάρκειας μεγαλύτερης του εξαμήνου. Σε αρκετές περιπτώσεις η κόπωση καθιστά αδύνατη την διεκπεραίωση καθημερινών καθηκόντων.
Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Τι είναι και πως θεραπεύεται
Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το παγκόσμιο κοινό για την ύπουλη αυτή αρρώστια, η οποία ...
Οι λοιμώξεις του φθινοπώρου και πώς θα προστατευθείτε
Το Φθινόπωρο είναι η εποχή επανένταξης στους συνήθεις εργασιακούς ρυθμούς. Τα σχολεία ανοίγουν, η καθημερινή προσέλευση στην εργασία ξαναρχίζει, με αποτέλεσμα να ευνοείται ο συνωστισμός και οι σωματικές αλληλεπιδράσεις, συνθήκες που ευνοούν τη μετάδοση των κοινών αναπνευστικών ...
Καρκίνος του μαστού: Η διάγνωση και οι επιπτώσεις στην ψυχολογία
Ο καρκίνος του μαστού είναι γνωστό ότι αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς καρκίνους στη γυναίκα. Επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι 1 στις 10 έως 1 στις 14 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο στο μαστό κατά την διάρκεια της ζωής της.
Καρκίνος του πνεύμονα. Πώς αντιμετωπίζεται;
Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί μία από τις συνηθέστερες και πλέον θανατηφόρες μορφές καρκίνου. Η αντιμετώπισή του, εφόσον διαγνωστεί άμεσα, μπορεί να είναι σωτήρια για τον ασθενή. Ποιες είναι, όμως, οι επιλογές που έχει ο ασθενής; Γράφει ο Κωνσταντίνος Συρίγος, Ογκολόγος, Αναπληρωτής ...