Ρύζι Basmati με Κοτόπουλο και γεύση Πορτοκάλι

<p><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής </span></strong><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Υλικά για το ρύζι</span><br /><span>- 250 γρ ή μία μεγάλη κούπα </span><strong>ρύζι Basmati Uncle Ben’s®</strong><br /><span>- 300 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι</span><br /><span>- 300 ml νερό</span><br /><span>- ξύσμα από μισό πορτοκάλι</span><br /><span>- 1 κουταλιά βούτυρο</span><br /><span>- αλάτι</span><br /><span>- πιπέρι </span><span style="text-decoration: underline;"><br /></span><br /><strong><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά για το κοτόπουλο</span><br /><span>- 450 γρ ξεκοκκαλισμένο μπούτι κοτόπουλο</span><br /><span>- 3 κουταλιές κορν φλάουρ</span><br /><span>- 180 ml χυμό πορτοκάλι</span><br /><span>- 3 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι</span><br /><span>- 2 κουταλάκια κοφτά κορν φλάουρ</span><br /><span>- ελαιόλαδο</span><br /><span>- αλάτι</span><br /><span>- πιπέρι</span><br /><strong><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></strong><strong><span style="text-decoration: underline;">Εκτέλεση Συνταγής</span></strong><br /><br /></p>
<div class="separator">Το Basmati είναι από τις αγαπημένες μου ποικιλίες ρυζιού, αλλά θέλει προσοχή στο μαγείρεμα και για αυτό επιλέγω πάντα το καλύτερο.</div>
<div><br />Αρχικά ξεκινάμε με την προετοιμασία του ρυζιού.<br /><br />Στύβουμε 4-5 πορτοκάλια, μέχρι να γεμίσουμε 1 μεγάλη κούπα 300 ml.<br /><br /><strong>Tip:</strong> αν δεν βρείτε γλυκά πορτοκάλια μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο χυμό πορτοκάλι, αρκεί να είναι φυσικός, χωρίς πρόσθετα.<br /><br />Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει βάζουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά.<br /><br />Μετά ρίχνουμε το πορτοκάλι με το νερό, ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι.<br /><br />Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μετράμε λίγο παραπάνω από 10 λεπτά. Λόγω του χυμού πορτοκαλιού θα χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνος για το βράσιμο του ρυζιού.<br /><br />Μόλις μαλακώσει το ρύζι, το δοκιμάζουμε και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα για να προχωρήσουμε με το κοτόπουλο. Είναι πολύ νόστιμο και αρωματικό με το πορτοκάλι!<br /><br />Συνεχίζουμε με το κοτόπουλο, το οποίο καθαρίζουμε από το λίπος, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες και το ανακατεύουμε με το κορν φλάουρ, προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι.<br /><br />
<div class="separator">Σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε αρκετό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία.</div>
<br />Μόλις κάψει το λάδι, τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε δόσεις και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.<br /><br />
<div class="separator">Ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι τον χυμό από το πορτοκάλι, μισό κουταλάκι αλάτι και τις 2 κουταλιές κορν φλάουρ μέχρι να διαλυθούν.</div>
<br />Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το μείγμα του χυμού και τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει. Θέλει συνεχές ανακάτεμα και προσοχή για να μην κολλήσει.<br /><br /><strong>Tip:</strong> για τη μαρμελάδα διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει. Με κομματάκια φλούδας πορτοκαλιού για μεγαλύτερη ένταση ή πιο γλυκειά μαρμελάδα πορτοκαλιού χωρίς κομματάκια για πιο απαλό άρωμα.<br /><br />
<div class="separator">Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα, προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε γρήγορα για να αναμειχθούν και αποσύρουμε το τηγάνι από την εστία.</div>
<br />
<div class="separator">Σερβίρουμε σε ένα πιάτο το ρύζι και από πάνω λίγο από το κοτόπουλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.</div>
<br /><strong>Tip:</strong> το ξύσμα πορτοκαλιού μπορείτε να το ανακατέψετε μαζί με το ρύζι.<br /><br /></div>
<div> </div>
<div> </div>
<div><a href="http://www.alwayshungry.gr/">http://www.alwayshungry.gr/</a></div>
<div> </div>
<div><br /><br /></div>
<div>
<div class="separator"> </div>
</div>

Σχετικά άρθρα