Πώς η λιπώδης διήθηση του ήπατος συσχετίζεται με υπέρταση και διαβήτη
Η λιπώδης διήθηση του ήπατος είναι ένα από τα συχνότερα ευρήματα των υπερήχων της κοιλιάς και αντιπροσωπεύει την άθροιση λίπους στα κύτταρα του συκωτιού.
Τι πρέπει να προσέχετε στα light προιόντα
Οι σύγχρονοι ενήλικες του δυτικού κόσμου, αλλά και τα υπέρβαρα παιδιά, καλούνται να καταναλώνουν χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά, ως μέρος μιας «κανονικής» διατροφής.
12 απλές κινήσεις για να βάλεις τα φρούτα και τα λαχανικά στη ζωή σου.
Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να αντικαταστήσεις όλα τα σνακ ενδιάμεσα των γευμάτων με φρούτα ή λαχανικά.
Τα ζώδια και οι… γαστρονομικές τους προτιμήσεις!
Διάβασε τα ζώδιο των μελών της οικογένειάς σου ή των φίλων σου, αν πρόκειται να τους κάνεις κάποιο τραπέζι, και βγες από τη δύσκολη θέση!
Διατροφή και αντικαρκινική θεραπεία: Οι βασικοί διατροφικοί στόχοι
Οι βασικοί στόχοι μίας σωστής διατροφής είναι η διατήρηση του βάρους και η επιλογή και κατανάλωση υγιεινών τροφών που παρέχουν στο σώμα την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά...
Αυξάνει τον κίνδυνο της παχυσαρκίας η έλλειψη ύπνου!
«Η έλλειψη ύπνου αποτελεί εντεινόμενο πρόβλημα, με το 28% των ενηλίκων να κοιμούνται ήδη έξι ή λιγότερες ώρες το βράδυ», πρόσθεσε από την πλευρά του ο ερευνητής δρ Άντριου Ντ. Κάλβιν, καρδιολόγος και επίκουρος καθηγητής Ιατρικής στην Κλινική.
Ευεργετική για την καρδιά η γυμναστική με βάρη
Η γυμναστική με βάρη μπορεί να είναι ευεργετική για την καρδιά αλλά και για την αντιμετώπιση της μάστιγας της εποχής μας, του Μεταβολικού Συνδρόμου. Ακόμα περισσότερο για τις νέες γυναίκες μπορεί να δράσει ως πρόληψη στην οστεοπόρωση...
Πώς η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που υποφέρουν από αϋπνίες παρουσιάζουν αυξημένη κατανάλωση θερμίδων αφού προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην αϋπνία τους τσιμπώντας!
Γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των διατροφικών διαταραχών εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες
Η πιο συχνά εμφανιζόμενη διατροφική διαταραχή είναι η λεγόμενη Αθλητική Τριάδα, που βασανίζει κυρίως τις γυναίκες αθλήτριες και η οποία περιλαμβάνει διαταραγμένες διατροφικές συνήθειες, αμηνόρροια και οστεοπόρωση.
Πότε η δίαιτα καταλήγει σε διαταραχή: Γιατί δε συνίσταται σε άτομα με κατάθλιψη
Πότε η δίαιτα ξεφεύγει από τον έλεγχό μας; Υπάρχει περίπτωση η επίσκεψη σε ένα διαιτολόγο για απώλεια μερικών κιλών να καταλήξει σε ένα άσχημο παιχνίδι του μυαλού με εμφάνιση εμμονών γύρω από το βάρος, το σώμα και το φαγητό, και με τελικό αποτέλεσμα να είναι το άτομο δυσλειτουργικό στην ...
Μπορεί η υπερβολική άσκηση να γίνει επιβλαβής;
Γίνεται επικίνδυνη και κακή για την υγεία, όταν κάποιος γυμνάζεται σε πολύ έντονα επίπεδα και για μεγάλη χρονική περίοδο.
CONNECT & FOLLOW