Χαλβάς με κακάο

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι</span><br /><span style="font-size: medium;">700 γραμμάρια ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">100 ml νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές του γλυκού κακάο</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιούμε θερμόμετρο ζάχαρης).</span><br /><span style="font-size: medium;">Για καλύτερο αποτέλεσμα, μετά τους 110 βαθμούς αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ασπρίσει.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ πάνω στο ταχίνι. Αναδεύουμε το μείγμα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια χρησιμοποιήσουμε μια σπάτουλα σιλικόνης και ανακατεύουμε.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τέλος προσθέτουμε το κακάο και τη λιωμένη σοκολάτα και με ένα μαχαιράκι κάνουμε (νερά) στο μείγμα για να αναμιχθεί το κακάο καλά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε τον χαλβά σε  μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης για κέικ. Τον αφήνουμε αρκετές ώρες να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.</span><br /><br /></p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα