Εάν παίρνω αντισυλληπτικά, μπορεί να μείνω έγκυος;
Η αντισυλληπτική προστασία συνεχίζεται για ολόκληρο το μήνα, ακόμα και για τις ημέρες που δεν παίρνει χάπι και γίνεται διακοπή, μέχρι να ξεκινήσει το επόμενο κουτί...
Θέλω να κάνω για πρώτη φορά σεξ. Θα αλλάξει κάτι στο σώμα μου;
Καλό είναι να κανονίσετε μια επίσκεψη σε κάποιο γυναικολόγο Εφήβων για να σας ενημερώσει για θέματα αντισύλληψης, προστασίας από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα...
Η μητέρα μου στα 75 της έχει πάχυνση του ενδομητρίου. Είναι ανησυχητικό;
Το αίμα μπορεί να οφείλεται (με υψηλές πιθανότητες) σε κάποια ατροφία λόγω της εμμηνόπαυσης, αλλά σίγουρα πρέπει να αποκλείσουμε την πιθανότητα του καρκίνου για να είμαστε ήσυχοι. Έτσι, η μητέρα σας πρέπει να κάνει οπωσδήποτε μια εξέταση.
Η «Ηλέκτρα» του Στράους παρουσιάζεται για πρώτη φορά από την Εθνική Λυρική Σκηνή
Στις 15, 18, 22, 26, 31 Οκτωβρίου 2017, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.
Το σουτιέν επηρεάζει την ανάπτυξη του στήθους μου;
Σε γενικές γραμμές η ανάπτυξη του μαστού ολοκληρώνεται λίγα χρόνια μετά από την εμφάνιση της πρώτης περιόδου. Σε κάποιες γυναίκες η ανάπτυξη μπορεί να σταματήσει πιο γρήγορα ενώ σε κάποιες άλλες μπορεί να διαρκέσει περισσότερο καιρό.
Επηρεάζει η διατροφή την ανάπτυξη του στήθους μου;
Η ανάπτυξη του μαστού δεν γίνεται σε όλες τις γυναίκες με τον ίδιο τρόπο και την ίδια χρονική περίοδο. Η ανάπτυξη του μαστού ολοκληρώνεται λίγα χρόνια μετά από την εμφάνιση της πρώτης περιόδου και τελικά μετά από τις εγκυμοσύνες της γυναίκας.
Στην 3η μέρα της περιόδου δεν βάλαμε προφυλακτικό. Μπορεί να είμαι έγκυος;
Δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας, καθώς η ημέρα αυτή δεν θεωρείται γόνιμη. Η παρουσία περιόδου σχεδόν αποκλείει την πιθανότητα για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.
Βάλαμε προφυλακτικό, αλλά έχω καθυστέρηση. Είμαι έγκυος;
Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να μιλήσετε από κοντά με κάποιον Ειδικό Γυναικολόγο Εφήβων, για να σας εξηγήσει ποιες είναι οι εναλλακτικές αντισύλληψης και να βρείτε μαζί ποια μέθοδος σας ταιριάζει.
Έκανα σεξ και τη δεύτερη φορά δεν έβαλε προφυλακτικό. Μπορεί να είμαι έγκυος;
Όταν υπάρχουν υπολείμματα εκσπερμάτισης από την πρώτη επαφή, μπορεί σε κάποιες λίγες περιπτώσεις να υπάρξει κύηση. Θα πρέπει να περιμένετε να δείτε αν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση της περιόδου σας και τότε να κάνετε ένα τεστ κύησης.
Σεξ χωρίς προφυλακτικό στις μη γόνιμες ημέρες: Υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης;
Εχω ασταθή κύκλο, λόγω μιας αγωγής που ειχα κανει περσι με φάρμακα. Τον προηγούμενο μηνα ήρθα σε επαφή μία έρα πριν την περίοδο χωρίς προφυλακτικό, αλλά τελείωσε έξω και μου ήρθε την άλλη μέρα κανονικά περίοδος.
Sani Festival: Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας
Το εορταστικό πρόγραμμα του 25ου Sani Festival, ολοκληρώνεται με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.), μια από τις πιο σημαντικές ορχήστρες της χώρας και των Βαλκανίων, σε ένα αφιέρωμα στην αλησμόνητη Μαρία Κάλλας, το Σάββατο 19 Αυγούστου.
Ο τσιγαρόβηχας μου δημιούργησε κήλες στην κοιλιά. Αν το "κόψω" θα σταματήσει ο βήχας;
Ο τσιγαρόβηχας μπορεί να μην σταματήσει μόνο με την διακοπή του καπνίσματος. Χρειάζεστε εκτίμηση από πνευμονολόγο για διάγνωη του βήχα σας και ενδεχομένως κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.
Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια: Οι νέες οδηγίες για τη θεραπεία της νόσου
Η σύγχρονη στρατηγική για την φαρμακολογική και μη, αντιμετώπιση της ΧΑΠ, βασίζεται στην εξατομικευμένη αξιολόγηση των αναπνευστικών συμπτωμάτων και του ιστορικού παροξύνσεων (βαθμονόμηση ABCD) παράλληλα με τον βαθμό περιορισμού της ροής του αέρα (στάδια GOLD 1-4) σύμφωνα με τις πρόσφατες ...
Βρογχικό άσθμα σε παχύσαρκους ασθενείς: τι πρέπει να ξέρουν οι πάσχοντες
Οι παχύσαρκοι ασθενείς εκδηλώνουν βρογχικό άσθμα μεγαλύτερης βαρύτητας, ενώ ο έλεγχος της νόσου είναι συνήθως δύσκολος λόγω και της κακής ανταπόκρισης της νόσου στις συμβατικές θεραπείες (εισπνεόμενα κορτικοειδή και βρογχοδιασταλτικά)....
Άσθμα: ποιά είναι η νέα θεραπεία και πώς θα ανακουφίσει τους πάσχοντες
Διανύουμε μία νέα εποχή στην θεραπεία του άσθματος και της αλλεργικής νόσου.....
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ