Εκτακτη Σύνοδο Κορυφής ζήτησε ο Τσίπρας-όχι από Τουσκ, Σόιμπλε
Σύγκληση Συνόδου Κορυφής των χωρών-μελών της Ευρωζώνης ζήτησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση της συμφωνίας του Ιουλίου για την Ελλάδα μετά την αναβολή του Eurogroup της Μ. Πέμπτης.
'Game over' από τον Γ. Παπακωνσταντίνου-ανακοινώσεις Βενιζέλου και ΣΥΡΙΖΑ
Τις κρίσιμες στιγμές πριν την αναγγελία της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ από το Καστελόριζο περιγράφει στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Αναφέρει ακόμη πως ορισμένα υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του είχαν ζητήσει να δώσει στοιχεία για να τα ...
Στη Βουλή τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ
Ξεκίνησε η συζήτηση επί της πρότασης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης πολιτικών κομμάτων, καθώς και ιδιοκτητριών εταιρειών ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.
Κινδυνεύει με χρεοκοπία η Deutsche Bank – Απειλείται η Γερμανία;
Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, ένα «κανόνι» που θα κλυδωνίσει το οικονομικό ευρωπαϊκό οικοδόμημα, συμπαρασύροντας στο πέρασμά το σύνολο της παγκόσμια οικονομίας, αχνοφαίνεται από τα δυσμενέστατα οικονομικά στοιχεία της Deutsche Bank.
Η Ιρλανδία αποχαιρετά την οικονομική κρίση -Πώς τα κατάφερε
To 2010 η Ιρλανδία βρισκόταν ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία, η οποία αποτράπηκε μόνο χάρη σε διεθνείς πιστώσεις. Μετά από πενταετή πολιτική λιτότητας η κυβέρνηση παρουσίασε έναν σχεδόν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.
Αποφασίζουν για τσουχτερές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη μέσω ΔΕΗ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, με σκοπό να προκύψει ένα κοινό πλαίσιο ως προς τις αυξήσεις των δημοτικών τελών. Αρκετοί Δήμοι έχουν πάρει ήδη αποφάσεις για τσουχτερές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη μέσω των λογαριασμών της ...