Γιατί, ενώ προσπαθώ, δεν έχω τη σχέση που θέλω;
Δεν είναι αμοιβαία τα αισθήματα, νιώθω μόνη, έχω κατάθλιψη. Δεν παίρνω αγάπη και τρυφερότητα, η σχέση μου είναι επιφανειακή.
Είμαι 13 ετών και δεν νιώθω άνετα με τα κιλά μου. Τι να κάνω;
Το ζητούμενο στην ηλικία σου είναι η διατροφική επάρκεια για μέγιστη ανάπτυξη αφενός και η διατροφική εκπαίδευση που θα υιοθετηθεί και θα παραμείνει και στην ενήλικο ζωή.
Είμαι 18 ετών και ζυγίζω 90 κιλά. Αγχώνομαι γενικά και θέλω να φτάσω τα 56. Τι να κάνω;
Αρχικά το πολύ άγχος συνδέεται άρρηκτα με την παχυσαρκία και με τις διατροφικές διαταραχές, συνεπώς πρέπει να εντάξεις σταδιακά στην καθημερινότητά σου τον αθλητισμό για να αποβληθεί το άγχος και να υπάρχει ισορροπία στην ψυχικά διάθεσά σου κι ακόμη στη διατροφή σου.
Πήρα κιλά και δεν χωράω στα ρούχα μου. Πώς θα αδυνατίσω;
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να βάλεις μια σταθερότητα στο ωράριο γευμάτων σου, σταθερά κάθε 3 ώρες με έμφαση σε σνακ που δίνουν κορεσμό και αποδίδουν λίγες θερμίδες όπως γαλοπούλα με κότατζ και παξιμάδι, καρότο-αγγούρι με παξιμάδι, φρούτο με κάποιο τυράκι χαμηλών λιπαρών.
Ο καρκίνος του μαστού είναι και ανδρική υπόθεση
Σπανιότερος, αλλά πιο επιθετικός, ο καρκίνος του μαστού αφορά και στους άνδρες. Και σε αυτή την περίπτωση η έγκαιρη πρόληψη είναι το «κλειδί» προστασίας.
Παγιδευμένοι σε ασυνείδητα οικονομικά σενάρια…
Είναι γεγονός ότι η οικονομική ευμάρεια είναι ένα χαρακτηριστικό ή ένας στόχος που ενδιαφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων.
Νιώθω ένα ανθρώπινο ράκος, δεν έχω κάνει ποτέ σεξ, ούτε μπορώ να πλησιάσω γυναίκα...
Είμαι 39 ετών και ντρέπομαι πάρα πολύ για αυτό που μου συμβαίνει. Είναι ένα ζήτημα πολύ δύσκολο και θέλω μια απάντηση οδό και σκληρή να είναι.
Είμαι κλειστός τύπος, δεν έχω φίλους, ούτε κοπέλα. Πώς να ξεμπλοκάρω;
Είμαι 19 χρονών και θα ήθελα να με βοηθήσετε σε ένα θέμα που με απασχολεί. Eίμαι κλειστός τύπος, δεν έχω φίλους και ούτε βγαίνω έξω για καφέ και αυτό που επιπλέον μου δημιουργηθεί κάποια ανασφάλεια, είναι ότι δεν έχω κάποια κοπέλα.
Αυταρχικός γονέας και επιπτώσεις στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού
Όταν η αυταρχική μητέρα είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα έχει την τάση να ελέγχει, να παρεμβαίνει και να χειρίζεται τη ζωή του παιδιού και κάθε προσωπική του απόφαση.
Γωγώ Ανδριανάκη
Η Ανδριανάκη Γωγώ είναι απόφοιτη κοινωνικής εργασίας από το Ηράκλειο Κρήτης, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως κοινωνική λειτουργός από το 2013.
Έχει μέλλον για κάτι σοβαρό η σχέση μου;
Θα ήθελα να μου πείτε αν θεωρείτε με τις κινήσεις αυτές, αν θα έχει μέλλον για κάτι σοβαρό. Ποια η γνώμη σας για τη σχέση αυτή;
Μήπως πάσχω από μελαγχολία; Δεν θέλω φίλους και δεν έχω όρεξη για συναναστοφές...
Δεν ξέρω πως να εξηγήσω αυτό που είμαι, θα διαγνώσετε μελαγχολία βαριάς μορφής, αλλά δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Είμαι 41 και πάντα ήμουν μόνη.
Είμαι σε μια σχέση και νιώθω φυλακισμένη συναισθηματικά... Τι με συμβουλεύετε;
Είμαι εδώ και ένα χρόνο σε μια σχέση, μένουμε μαζί και τον τελευταίο καιρό τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, όλο καβγάδες και νεύρα.
Τι είναι ο παγωμένος ώμος και γιατί προσβάλλει συχνότερα τις γυναίκες
Πρόκειται για κλινική οντότητα που χαρακτηρίζεται από προοδευτικό περιορισμό όλων των κινήσεων του ώμου, τόσο ενεργητικών όσο και παθητικών, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη γνωστή πάθηση του ώμου. Για να τεθεί η διάγνωση πρέπει να υπάρχει περιορισμός των παθητικών και ενεργητικών κινήσεων ...
Έχω βίδες και λάμες στην κνήμη του ποδιού μου. Πρέπει να τις αφαιρέσω;
Επειδή έχει περάσει διάστημα 2 ετών και εφόσον μία τελευταία ακτινογραφία αναδείξει ότι τα υλικά μπορούν να αφαιρεθούν, θα μπορούσατε να προγραμματίσετε την αφαίρεσή τους.
Γοναλγία και οστικό οίδημα: βοηθά το περπάτημα;
Δεν υπάρχει επίσημη οδηγία για το πόσο μπορείτε να βαδίζετε επειδή είχατε οστικό οίδημα στους μηριαίους κονδύλους. Αν συνεχίζετε να πονάτε, ο γιατρός σας θα κρίνει αν χρειάζεται να επαναληφθεί η μαγνητική τομογραφία, για να διευκρινιστεί η πορεία του οστικού οιδήματος, κάτι που θα ...
Έχω πτώση μεταταρσίου και νεύρωμα Morton: τι πρέπει να κάνω;
Καταρχήν πρέπει να εφαρμόσετε γενικά μέτρα (απώλεια βάρους, αποφυγή ακατάλληλων υποδημάτων, παρατεταμένη ορθοστασία) και μακρόχρονη συντηρητική θεραπεία (τοπικές εγχύσεις κορτιζόνης, αντοφλεγμονώδη, ειδικά διαμορφωμένα πέλματα με βάση το πελματογράφημα). Η χειρουργική θεραπεία ...
Πονάω στο πέλμα δυόμισι χρόνια. Μπορείτε να με βοηθήσετε;
Ενδεχομένως θα μπορούσε να συσχετίζεται με την εργασία σας και τα υποδήματα που φοράτε. Σίγουρα ένα παπούτσι αθλητικό ή δυνατόν με αερόσολα και ευρύχωρο στο πρόσθιο τμήμα του, μπορεί να βοηθούσε ή ακόμα καλύτερα ένα ειδικά διαμορφωμένο πέλμα μετά από πελματογράφημα.
Έσπασα το πόδι στην κνήμη και μου τοποθέτησαν βίδες. Πότε πρέπει να τις αφαιρέσω;
Συνηθέστερα η αφαίρεση των υλικών οστεοσύνθεσης πραγματοποιείται 18 και πλέον μήνες μετά το κάταγμα και εφόσον ελέγξει ο ορθοπαιδικός χειρουργός με μια τελευταία ακτινογραφία ότι έχει πωρωθεί το κάταγμα.
Νιώθω κάψιμο και πόνο στις πατούσες. Πώς να το αντιμετωπίσω;
Ένα πρώτο βήμα θα ήταν να φοράτε ή δυνατόν κατάλληλο υπόδημα στην εργασία σας (όχι ψηλά τακούνια, υπόδημα με ανατομικό πέλμα, αερόσολα) με καλύτερη επιλογή την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων πελμάτων στα υποδήματά σας, τα οποία κατασκευάζονται μετά από διενέργεια πελματογραφήματος.
akis3 adTechParam +0 - adTechUnit 0
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ