Ριζότο με κοτόπουλο και σύκα!

<p><span><span><strong>Υλικά</strong></span></span></p>
<ul>
<li>250 γρ. ρύζι</li>
<li>2 στήθη κοτόπουλο σε κυβάκια</li>
<li>1 σκελίδα σκόρδο</li>
<li>λίγος άνηθος και λίγο σέλινο</li>
<li>1 ντομάτα ξεφλουδισμένη κομμένη σε κύβους</li>
<li>1 καρότο κομμένο σε στικς</li>
<li>1 πιπεριά κόκκινη κομμένη κυβάκια</li>
<li>1 ποτηράκι κρασί λευκό</li>
<li>1 λίτρο ζωμός κοτόπουλο</li>
<li>3-4 σύκα ξερά</li>
<li>μια χούφτα σταφίδες</li>
</ul>
<div> </div>
<div>
<div class="content clearfix">
<div><span><span><strong>Εκτέλεση</strong></span></span><br /><br />Βουτάμε τα σύκα και τις σταφίδες στο κρασί για μισή ώρα (δε το πετάμε) και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.</div>
<div>Σε λίγο λάδι σωτάρουμε το σκόρδο να βγάλει το άρωμα του και προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός από τη ντομάτα.</div>
<div>Τα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.</div>
<div>Προσθέτουμε το κοτόπουλο να ροδίσει και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να σιγοβράσει και αφαιρούμε. Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα λίγο λάδι και ρίχνουμε το ρύζι να γυαλίσει.</div>
<div>Προσθέτουμε σταδιακά και λίγο λίγο το ζωμό κοτόπουλου, όταν τον απορροφά προσθέτουμε νέο.</div>
<div>Μετά από κανένα δεκάλεπτο ρίχνουμε τη ντομάτα, τα λαχανικά και το κοτόπουλο μαζί με όσο ζωμό είχε αυτό κρατήσει. Τέλος ρίχνουμε τα σύκα και τις σταφίδες.</div>
<div>Όταν το ρυζότο είναι έτοιμο (να κρατάει ακόμα λίγο) αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε φλύδες παρμεζάνας.</div>
</div>
<div id="profile33067" class="postprofile"> </div>
<div class="postprofile"> </div>
</div>

Σχετικά άρθρα