Τα αμύγδαλα «διώχνουν» καρδιοπάθεια και διαβήτη

<p style="text-align: justify;">Αν θέλετε να αποφύγετε τον διαβήτη και την καρδιοπάθεια, εντάξτε λίγα αμύγδαλα στο καθημερινό διαιτολόγιό σας: μία νέα μελέτη δείχνει πως μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως αυτών των νοσημάτων.<br /> <br /> Αμερικανοί ερευνητές επιστράτευσαν 65 πάσχοντες από προδιαβήτη για να μελετήσουν τις επιδράσεις μιας διατροφής πλούσιας σε αμύγδαλα.<br /> <br /> Ο προδιαβήτης είναι πρόδρομος κατάσταση του διαβήτη, κατά την οποία ο οργανισμός παρουσιάζει μειωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη και έτσι τα επίπεδα του σακχάρου παραμένουν οριακά υψηλά.<br /> <br /> Εάν δεν αναχαιτιστεί ο προδιαβήτης, μπορεί να εξελιχθεί σε σακχαρώδη διαβήτη, ο οποίος με τη σειρά του πρέπει να ρυθμίζεται σωστά, ειδάλλως, προκαλεί βλάβες στα ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά.<br /> <br /> Όπως γράφουν στην «Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Διατροφής» (JACN) οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής &amp; Οδοντιατρικής του Νιου Τζέρσι, που πραγματοποίησαν την μελέτη, οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, η μία εκ των οποίων έτρωγε καθημερινά αμύγδαλα και η άλλη όχι.<br /> <br /> Όπως έδειξε η μελέτη, όσοι έτρωγαν καθημερινά λίγα αμύγδαλα παρουσίασαν σημαντική αύξηση της ευαισθησίας του οργανισμού τους στην ινσουλίνη (είναι η ορμόνη που διασπά το σάκχαρο), καθώς και σημαντική μείωση των επιπέδων της της «κακής» (LDL) χοληστερόλης στο αίμα τους.<br /> <br /> Η LDL είναι αυτή που συσσωρεύεται στις αρτηρίες προκαλώντας στένωση και οδηγώντας τελικά στην καρδιοπάθεια, που αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου των διαβητικών ασθενών.</p>
<p style="text-align: justify;"><a href="http://www.real.gr">www.real.gr</a></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>

Σχετικά άρθρα